ŞEHRİN HER KÖŞESİNDE ATATÜRK ANILDI

357

Ebediyete intikalinin 84’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kütahya’nın her köşesinde anıldı. Kamu kurum ve kuruluşları, Kütahya’da eğitim veren üniversiteler, fabrikalar, esnaf ve vatandaşlar saat 9’u 5 geçe şehri sessizliğe gömdü. Nafi Güral Fen Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk’ü Anma Programı ise büyük beğeni aldı

Bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Kütahya’da saygı ve minnetle anıldı.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen resmi törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il protokolü, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kütahya Valiliği önündeki törende Atatürk Anıtına Vali Ali Çelik Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık çelenk sundu.

SAAT 9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU

Saatlerin 09.05’i göstermesi ile hayat durdu, Kütahya sessizliğe gömüldü. İki dakikalık saygı duruşunun ardında Tugay Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Yalnızca Zafer Meydanı’ndaki törende değil tüm Kütahya’da hayatın durduğu o anlarda Kütahya’daki, esnaflar dükkânlarının, öğrenciler okullarının, çalışanlar işyerlerinin önlerinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “en hakiki mürşit” diye tanımladığı ilimin Kütahya’daki yuvaları; Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. KSBÜ ve DPÜ fakülte ve meslek yüksekokullarında Atatürk Anıtlarına çelenkler sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilerek, Ata saygı ve minnetle anıldı.

ATA’YA AY YILDIZLA SAYGI DURUŞU

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hurok Marble çalışanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü dolayısıyla saat 09.05’i gösterdiğinde Atatürk’e ay yıldız silüeti oluşturarak saygı duruşunda bulundular.

Hezar Dinari Kültür Merkezi’ne taşınan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Nafi Güral Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in hayatını konu alan 10 Kasım oratoryosu ve öğrenciler tarafından çizilen Atatürk portresi izleyenler tarafından çok beğenildi. 10 Kasım etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve hediyelerini, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık verdi.

ÖĞRENCİLERDEN ATATÜRK PORTRESİ

Öğrenciler, oratoryo esnasında çizdikleri Atatürk portresini Vali Ali Çelik’e takdim etti. Vali Ali Çelik, 57 yıllık ömrünü çok sevdiği milletine ve vatanına adayan, bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84. yılında rahmet, minnet ve saygıyla andığını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *