AYASOFYA’YI AÇTIĞINIZ GİBİ ÇİNİLİ CAMİ’Yİ DE AÇIN

387

Çinili Cami önünde toplanan vatandaşlar, yetkililere 2023 Mart ayında açılma sözü verilen camide neden hiçbir çalışma başlatılmadığını sordu. Basın açıklamasında bulunan Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş, Cumhurbaşkanına seslenerek “Ayasofya’yı bir sözünüzle açıtınız çinili camimizde el atmanızı isliyoruz” dedi.

Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun eşsiz eseri Çinili Cami’nin 2018 yılında ibadete kapatılışından beri Kütahyalılar hasretle açılışı bekliyor.

Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş mahalleliler ve çok sayıda vatandaş cami önünde bir araya gelip ellerinde pankartlarla “Çinili Cami artık açılsın” dedi.

‘NEYİ BEKLİYORSUNUZ?’

İbrahim Güneş, “2023 Mart ayında açılma sözü verilen camimizde neden hiçbir çalışma başlatılmadı. 2018 yılından beri kapalı ola çinili camimiz ne zaman ibadete açılacak. Hala neyi bekliyorsunuz..” İfadelerini kullandı. Cumhurbaşkanına da seslenen Güneş, “Sayın Cumhurbaşkanım nasıl ki Ayasofya’yı bir sözünüzle açıtınız çinili camimizde el atmanızı isliyoruz.” Dedi

‘HER ŞEY HAZIR DENMİŞTİ’

Vali Ali Çelik, DPÜ Rektörü Kazım Uysal’ın 201 Kasım ayında üniversitede yapılan toplantıda her şeyin hazır olduğunu harcanacak paranın dahi üniversitenin kasasında hazır olduğunu açıkladığını hatırlatan İbrahim Güneş, “Anıtlar kurulu başkanı biz onayı verdik diyor üniversite hala neyi bekliyor.” İfadelerini kullandı.

Ressam Ahmet Yakupoğlu şu anda kemiklerinin sızladığına değinen Güneş, “Yakupoğlu caminin bu duruma geleceğini bilseydi acaba üniversiteye bağışlar mıydı?. Gelin bir olalım birlik olalım Yakupoğlu’nun bıraktığı bu eşsiz esere sahip çıkalım, ibadete açalım. Hemen hemen her gün camiyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin yüzüne bakamaz olduk rezil oluyoruz. 4 yıldır projeler neden bitmedi bitti ise neden güçlendirme çalışmaları başlamadı. Çinili Cami sadece mahallenin değil Kütahya’nın simgesidir.” şeklinde konuştu.

‘HALKIN SESİNİ DUYUN ARTIK’

Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan buradan Cumhurbaşkanına, milletvekillerine, parti başkanlarına Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a ve bütün adaylara seslenen Güneş, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya’nın simgesi olan çinili Camimize niye sahip çıkmıyorsunuz niye duyarsız kalıyorsunuz. Sayın Valim, Sayın Rektörüm Sayın Anıtlar Kurulu Başkanım şu halkın sesini duyun artık hala neyi bekliyorsunuz.” Protestoya katılan vatandaşlar ellerinde pankartlarla eğer Çinili Camilerini geri istedikleri vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *