‘DÜNYA’YA AÇILAN PENCEREMİZ OLACAK’

457

Enne Mahallesi Kültür Evi’nin temel atma töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Enne Mahallesi, Yoncalı ile birlikte termal turizm merkezi olarak dünyaya açılan bir penceremiz olacak” dedi. Işık, mahalleyi mümkün olan en kısa sürede internet ile tanıştıracaklarına da değindi

Kütahya Belediyesi Enne Mahallesi Kültür Evi’nin temeli atıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen temel atma törenine; MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

600 metre kare alana kurulacak tek katlı Kültür Evi’nin; çok amaçlı salon ve muhtarlık binası düğün salonu, mutfak, mahalle fırını, muhtarlık ofisi, bay ve bayan mescit, sosyal alanlardan oluşacağını belirten Başkan Işık, kültür evinin şehre ve mahalleye çok yakışacağını vurguladı.

MAHALLEDE İNTERNET YOK

Mahallede Türk Telekom alt yapısı olmadığı için Wi-Fi hizmeti getiremediklerinin altını çizen Başkan Işık, “Ama alt yapı geldiğinde hemen mahallemizi internetle tanıştıracağız” dedi. Başkan Işık, göreve geldikleri günden beri, Enne Mahallesine yapılan yatırımları sıraladı: “Enne Barajı kenarındaki kentsel dönüşüm gelişim proje alanına yönelik imar planı çalışmaları yapıldı ve yaklaşık 150 dekarlık hazine arazisini Kütahya Belediyesi’nin mülkü haline getirdik, oraya yapacağımız tesislerle şehrimize yeni değerler katacağız. Enne Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Su hatlarımız tamamen yenilendi ve 306 metre içme suyu hattı yapıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ziyaret kapsamında 67 ailemiz ziyaret edilerek rehberlik hizmet verildi. Bereket Kart uygulaması kapsamında 27 ailemize, eğitime destek projesiyle 6 öğrencimize, eşya bankası kapsamında 2 ailemize, gıda bankacılığı projemizle 35 ailemize, giysi bankacılığı projesi kapsamında 16 ailemize destek olundu. Hilal Bebek projesiyle 5 ailemize hilal bebek çantası hediye edildi. Kadın çocuk danışma ve dayanışma merkezimiz aracılığıyla 35 vatandaşımızla görüşülüp onlara rehberlik hizmeti verildi. Üç Mehmetçiğimize Mehmetçik Kart hizmeti verildi. Göreve geldiğimizde eksik olan çöp alma ve konteynır hizmetleri, sokak ve camii temizliği gibi günlük ve rutin olarak hizmet veriliyor verilmeye devam edecek. Sokak hayvanları için beslenme alanları ve noktaları, 46 adet yapı ruhsatı,3 adet yanan yıkılan yapı formu düzenlendi. 40 adet yapı kullanım izin belgesi verildi. Park ve refüjlerde bakım onarım çalışmaları yapıldı. 188 ton asfalt kaplama gerçekleştirildi, bin 470 ton asfalt onarım çalışmaları yapıldı ve bundan sonrada hizmetlerimiz aralıksız devam edecek.”

‘ŞEHRE YEPYENİ BİR DEĞER KATACAK’

255 bin metre kare toplam alana sahip olan Yedigöller Rekreasyon Alanı’nın Cumhuriyet’in 100. yılında açılacağını ifade eden Başkan Işık, “Bu bölgede 150 bin metrekare belediyemize ait alanı spor ve sporcu tesisleri ve kamp merkezleriyle donatacağız. Mahallemiz ve o tesisler şehrimize yepyeni bir değer katmış olacak. Buraya yapacağımız her bir yatırımı ve hizmeti çok önemsiyoruz. Kütahya’da ilk kez beton asfalt uygulamasını bu mahallemizden başlattık.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *