‘YARDIMLAŞMA DUYGUMUZ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BİZE BİR ŞEY OLMAZ’

434

Pandemi döneminde evinden dışarı çıkamayan bir Kütahyalı teyzenin kulağından küpelerini çıkarıp kendilerine bağış olarak verdiğini anlatan Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, “Milletimizin çok güçlü bir yardımlaşma duygusu var, bu duygu devam ettiği sürece bize bir şey olmaz.” dedi

Şehit Selim Cansız AİHL okul içi ve okul dışı faaliyetlerine büyük bir gayretle devam ediyor. Kütahya’nın ilk erkek proje İHL’si olan okulda öğrencilerin akademik ve kültürel yönlerine katkı sağlamak için yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Şehit Selim Cansız AİHL Kütüphanesi koordinatörlüğünde tertip edilen ve bir gelenek haline gelen Başköşe Konuşmalarının bu haftaki misafiri oldu. Etkinliğin 5. Programındaki konuşmasına Kızılay’ın kuruluşundan bugüne gelişine denk hikayesini anlatarak başlayan Tekin, önemli noktalar üzerinde durdu. Kızılay’ın çalışma alanlarının çok geniş olduğunu belirten Tekin, konuşmasında şunları kaydetti.

‘KULAK ASMAMAK GEREK’

“Kızılay denildiğinde sanırım herkesin aklına çadır geliyor. Doğrudur, çünkü Kızılay 1868’den 2009’a kadar afet bölgelerinde çadır kurdu. 2009’dan sonra bu görevi AFAD devraldı. Kızılay, afet bölgelerinde beslenme hizmeti sağlıyor şu an. Yani, Kızılay’ın çadırı nerede diye yaygara yapanlara kulak asmamak lazım.

Kızılay, gayet şeffaf bir kurumdur. Resmî kurumlar ve bakanlık tarafından denetlenir. Bugün Kütahya’da yeni bir yere taşındık. Cumartesi Pazarı’nın hemen üstünde, Adliye’nin yanında. Orada da öğrenci arkadaşlarımıza yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Hepinizi bekliyoruz. Gönüllü çalışma yapmak isteyen arkadaşlar da www.gonulluol.com adresinden başvuru yapabilir. Kızılay’ın her yaş grubuna göre bir çalışması vardır.

BAŞKAN TEKİN’İ DUYGULANDIRAN ANI

‘KULAĞINDAKİ KÜPELERİ BAĞIŞLADI’

Yaptığımız yardımlarda beni en çok etkileyen hatıralardan biri şu oldu. Kütahya’da, Zafertepe Mahallesi’nde bir teyzemizi ziyaret etmiştik. Pandemi zamanı olduğu için dışarı çıkamıyordu, 65 yaşının üstündeydi. Kulağından küpelerini çıkarıp bize bağış olarak verdi. Param yok ama inşallah bunlar işe yarar, dedi. Biz ilk başta almak istemedik ama ısrar etti. Pandemi zamanında işini kaybeden ve ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan insanlarımıza teyzemiz yardım etmek istiyordu. Çok duygulandığımız, unutamadığımız bir anı oldu.”

Türk milletinin çok güçlü bir yardımlaşma duygusu olduğunu ifade eden Tekin, bu duygu devam ettiği sürece bize bir şey olmaz.”dedi.

Programı ilgiyle takip eden öğrenciler Kızılay ile ilgili merak ettikleri birçok hususu Talha Tekin’e sorma imkânı buldu. Program, soru cevap bölümü ve ikramların ardından son buldu. Bir dahaki programın 23 Kasım 2022’de eğitimci Ali Uslu’nun katılacağı “Hz. Peygamberin Eğitimci Yönü” başlığında tertip edileceği duyuruldu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *