“ÖZEL” İDAREYE “ÖZEL” BÜTÇE

435

İl Genel Meclisinin bütçe maratonu tüm yoğunluğuyla devam ediyor..

 Zira, Kasım ayı yerel yönetimlerde bütçe ayıdır.

Uzun, ve yorucu görüşmeler yapılır.. Tartışılır..

Komisyon çalışır..

Hesap, kitap.. Bütçe tamamlanır.

Kabul edenler.. Etmeyenler..

Kabul edilir.. Yürürlüğe girer.

                         ☆☆☆

Kütahya İl Özel İdaresinin 2023 yılı öngörülen bütçesi 600.000.000  Türk Lirası.  Geçmiş yıllara göre ciddi büyüklükte bir bütçe.

Meclis ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına devam ediyor.

Bir sürpriz olmazsa, oylanıp, kabul edilecek.

Bu bütçeye Köydes’ ten gelecek ve yıl içinde yapılması olası ek bütçe çalışmalarını da düşünürsek çok daha geniş bir bütçe olacağı kesin.

Şimdiden hayırlı olsun.

                      ☆☆☆

Kütahya geniş bir coğrafyaya sahip.

11 bin 875 metre kare il yüzölçümünün yüzde 56 ‘sı yani 646 bin hektarı orman örtüsüyle kaplı. Türkiye’ nin en büyük 4. ncü  orman varlığına sahip, ülke ortalamasının üzerinde bir orman zenginliğimiz var.

546 köyü ve 120 bağlısı ve 6306 km. lik yol ağı..

Altıntaş, Aslanapa ve Çavdarhisar gibi sulu tarıma açık üç büyük ovası..

Tarihi, kültürü, sanatı, tabiî güzellikleri, bâkir sıcak su kaynaklarıyla Türkiye’ nin özellikli bir ili.

Bu bakımdan İl Özel İdaresinin ve İl Genel Meclisinin proje ve çalışmaları yol, su, kanalizasyondan ibaret değil.

                          ☆☆☆

Kalkınma yerelden başlar “ anlayışıyla son 18 yılda ülke genelinde İl Genel Meclisleri ve İl Özel İdareleri el birliği ile uzun yıllar hep hatırlanıp anlatılacak hizmetler gerçekleştirdi.

Yol, su, kanalizasyon başta olmak üzere : Gölet, sulama tesisi, köy içi çalışmalar kapsamında meydan ve sokakların kilit taşlarıyla kaplanması..

Okul, cami, öğretmen, imam, çoban evi.. Çok amaçlı köy salonları, mezarlık, çamaşırlık, tuvalet..

Gençler için kültür odaları, kitaplıklar.. Sentetik çim futbol sahaları.. Basketbol ve voleybol sahaları gibi spor alanları..

Hizmetler köylerle sınırlı kalmamış;

Tarımdan Sağlığa.. Eğitimden Kültür ve Turizme.. Güvenlikten Sivil Savunmaya kadar geniş bir hizmet alanına katkı, destek, özendirme sağlanmış.

İl ve ülke turizminde önemli bir yer tutan Firig Vadisi ‘ nin..

Murat Dağı Kayak Merkezi’ nin bugünkü noktaya gelmesinin..

Ege’ nin Abant’ı Simav Gölcük Yaylasının..

Çavdarhisar Aizonai Antik Kenti kazı çalışmalarının..

Şehrimizin marka yüzü Germiyan Sokağındaki ve şehrin değişik mekânlarında bulunan tarihi ev ve konakların restorasyonu ve fonksiyonel hale gelmesinin arkasında hep İl Genel Meclisinin kararlarının ve İl Özel İdaresinin çalışmalarının olduğunu görürsünüz.

                         ☆☆☆

Artık içme suyu olmayan köy kalmamış..

Köylerin yüzde 98 oranında kanalizasyonları tamamlanmış.. Topoğrafik nedenlerden kanalizasyonu yapılamayan 12 köyde de bireysel fosseptik çalışmasıyla sorun çözülmüş.

Köylerin meydan ve sokaklarına bugüne kadar 4.717.000 m2 kilit taşı döşenerek köy içi hareketlilik  konforlu hale gelmiş durumda.

Son 8 yılda; köylerimizin 900 km. üzeri yolu BSK sıcak asfaltla 70 km. üzeri yolu Beton asfaltla olmak üzere 1000 km.lik köy ve gurup yolu yapılmış. Günümüz yol teknolojisine uygun yeniden yapılan bu yolların daha dayanıklı ve  daha uzun ömürlü olduğunu söylemeye gerek yok. Artık köylere şehirlerarası ulaşım konforuyla gidilebilmektedir. Ayrıca; 1006 km. Köy yolu 1. Kat , 389 km. Köy yolunda 2. Kat asfalt çalışması gerçekleştirilmiş.

Bugüne kadar  ilçe ve köylerde 73 adet Sentetik Çim Saha.. 20 Adet Basketbol ve Voleybol sahası gençlerin istifadesine âmâde.

                       ☆☆☆

Bütün bunlar Kütahya İl genelinde hayata geçen/dokunan onlarca güzel proje ve çalışmanın sadece bir demeti.

Özellikle kırsalda/ köylerde yaşayan, gecesini gündüzüne katarak bizim için üreten, çalışan güzel insanlarımızın  hayatını kolaylaştıran bu çalışmaların gerçekleşmesinde alınan isabetli kararlarıyla İl Genel Meclisini ve Başkan Sayın Musa Yılmaz’ı, İl Genel Meclisinin yaptığı program, proje ve aldığı kararları büyük bir özen, özveri ve sevgiyle sahada uygulayan İl Özel İdaresinin tüm çalışanlarını ve Genel Sekreter Sayın Murat Koyak’ı  kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Bu güzel ülkenin her bir ferdi her türlü hizmetin en iyisini fazlasıyla hakediyor.

2023 yılı bütçesi / tekrar / hayırlı olsun.

NOT:

Başarılı bir kalp anjiyosu geçiren Sayın Kütahya Valimiz Ali ÇELİK’e geçmiş olsun diyor, Allah c.c.’den âcil şifalar diliyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *