‘YÜKSEK TEKNOLOJİ ALANINDA KÜTAHYA GÖZE ÇARPIYOR’

508

Kütahya’nın yüksek teknoloji alanına dönüşmesi gerektiği ve kolaylıkla dönüşebileceği illerden birisi olarak göze çarptığına vurgu yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mevcut sanayi altyapısı ve konumu ile Kütahya’ya öncelik verdiklerini belirtti.

Kütahya ziyaretinde basın mensupları ile bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türk ekonomisi yeniden inşa edeceklerini belirtti. Mersin liman olmak üzere Kütahya ve Afyon’u içine alacak şekilde Kuzey’de Balıkesir, Güney’de Denizli’ye kadar uzanan bölgenin; madencilik, orta ölçekli sanayi ve ileri teknoloji merkezi olması gerektiğini belirten Özdağ, “Biz de Kütahya’ya böyle bir öncelik veriyoruz.” Dedi.

‘KENTİN KONUMU UYGUN’

Türk imalat sanayinin orta ölçeğin üzerine çıktığı Kütahya’nın yüksek teknoloji alanına dönüşmesi gerektiği ve kolaylıkla dönüşebileceği illerden birisi olarak göze çarptığına vurgu yapan Özdağ, “Kütahya’da mevcut bir sanayi altyapısı var, gelişmişliği var. Kentin konumu da çok uygun. İzmir limanı ile çok yoğun bir sanayi bağlantısı ve demiryolu eksenli olarak sağlayıp sadece Kütahya’yı değil tüm bölgeyi kendi içinde entegre bir sistemle yeniden inşa etmek gerek.” Şeklinde konuştu.

‘SIĞINMACI SORUNU ÇÖZÜLMEDEN

DİĞER SORUNLAR DA ÇÖZÜLMEZ’

Anadolu Kalesi Projesi ile bir sene içinde 13 milyon sığınmacı ve kaçağın yurtlarına nasıl döneceklerini planladıklarını belirten Özdağ, Türkiye’nin sığınmacı sorunun çözmeden hiçbir sorununu çözemeyeceğine vurgu yaptı. Özdağ, ekonomik krizi aşmanın ön şartının da kaçak ve sığınmacıların Türkiye ekonomisi üzerine oluşturduğu büyük kamburu atma olduğunu vurguladı. Uyuşturucu ile etkin bir mücadele verilmediğini dile getiren Özdağ, sadece cezaları ağırlaştırmakla sorunun çözülmeyeceğini iktidarlarında uyuşturucuyu kolay erişilebilir olmaktan çıkaracaklarını ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi ziyarette bulunmak için Kütahya’ya geldi. İlk olarak Şehit yakınları ve Gaziler Derneği, Şehitlik ziyaretlerinde bulunan Özdağ, daha sonra Esnaf odaları Ticaret ve Sanayi Odası’na gitti. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Özdağ, Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına Zafer Partisi’nin nasıl baktığını anlatma fırsatı bulduklarını belirtti.

‘TÜRKİYE’DE SİYASETİ FORMATLADIK’

14 ay önce kurulan Zafer Partisi’nin Türkiye siyasetini formatladığını, konuşulmaya cesaret dahi edilemeyen meselelere çözüm önerileri getirdiğini dile getiren Özdağ, “Bunların başında 13 milyon sığınmacı ve kaçağın Türk insanı ve Türk devlet sistemi üzerinde oluşturduğu büyük yük geliyor.” dedi. Bu gerçeği ilk olarak Türk gençlerinin gördüğünü ifade eden Özdağ, gençlerin desteğini ile bir dip dalga yaratacaklarına değindi.  

‘SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜÇ BELİRLENMELİ’

İstanbul’daki bombalı saldırı hakkında da konuşan Özdağ, “Henüz ortada net bir şey yok, konu henüz aydınlığa kavuşmuş değil. Saldırganın Suriyeli olduğu söyleniyor ama Suriyeli fizyonomisine sahip değil. Yakalandığı zaman gösterdiği refleksleri de uzun yıllar terör üzerine çalışmış insanlar tarafından şaşırtıcı bulunuyor. Arkasındaki güç, bağlantılar hangi terör örgütünün taşeronu olarak kullanıldığı belirlenmeli.” Dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun saldırının arkasında ABD olduğunu belirttiğini hatırlatan Özdağ,  “Bu açıklama eğer doğruysa Erdoğan neden ABD taziyesini de kabul etti” sorusu da yöneltti.

‘UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE YETERLİ DEĞİL!’

İstanbul Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü’nün İstanbul kanalizasyonlarında yaptığı araştırma sonucu İstanbul’da Stockholm ve Berlin’den çok daha fazla uyuşturucu kullanıldığının ortaya çıktığını açıklayan Özdağ, “2004’de askere alınan gençlere “Daha önce uyuşturucu ile karşılaştınız mı?” diye sorulduğunda 100 askerin 4’ü evet diyordu. 2014 bu sayı yüzde 54 ‘e çıktı.” Dedi. Uyuşturucu ile verilen mücadelenin yeterli olmadığını savunan Özdağ, uyuşturucu ile iki boyutlu mücadele başlatacaklarını ifade etti.  Özdağ, “Hem uyuşturucu baronlarına karşı mücadele verecek eş zamanlı olarak uyuşturucu illetinin kontrol ettiği insanlarımızı rehabilitasyona tabii tutacağız.” Dedi.  

‘4 MARMARA’YA DAHA İHTİYAÇ VAR’

Türkiye’nin 4 tane daha Marmara bölgesine ihtiyacı olduğunun altını çizen Özdağ şu ifadeleri kullandı: “Ağır sanayinin Zonguldak liman olmak üzere Bursa ve Ankara, orta ölçekli sanayi hayvancılık ve buna dayalı sanayinin Trabzon liman olmak üzere Kayseri’den Van’a kadar uzanan alanda konuşlanması gerek. Konya’dan başlayıp Mersin ve İskenderun limanı  üzerinden Mardin’e kadar uzanan bölgenin GAP’ı da içine alacak şekilde orta ölçekli sanayi tarım ve tarıma dayalı sanayi için örgütlenmesi gerek. İstanbul’u ise İstanbul 3.0 progamı ile ileri teknoloji kentine dönüştüreceğiz.”

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’ndeki basın açıklamasının ardından Özdağ, Parti binasının açılış kurdelesini gezdi. Ardından Sevgi yolu ve Atatürk caddesi esnaf ziyaretinde bulunan Özdağ, son olarak Kütahyalı gençlerle bir araya geldi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *