YETENEKLİ KADINLARIN ELLERİNDEN ÇIKAN ÜRÜNLER KÜTAHYALILARLA BULUŞTU

418

Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi’nin Kadınların El Emeği ve Emek Günü Kermesi’nde 120 üretici kadın, evlerinde ürettikleri ürünleri sattı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü üreticilere ücretsiz stant sağladı.

Kütahya Belediyesi katkılarıyla Sınırlı Sorumlu Kütahya Katılımcı Kadınlar tarafından düzenlenen “Kadınların El Emeği ve Emek Günü” kermesi, Kütahya Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

ÜRETEN KADINLAR ÜRÜNLERİNİ SATTI

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Kütahya’nın üreten kadınları için ücretsiz olarak stant verdiği organizasyon yoğun bir katılıma sahne oldu.

Organizasyonda stantları tek tek ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kütahya Belediyemizin öncülüğünde kurulan Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi’mizin organizasyonuyla, Kütahya’daki kadınlarımız el emeği göz nuru veya yaptıkları küçük hediyelik eşyaları burada kermes yöntemiyle satışa sunuyor.” ifadelerini kullandı.

BENZERLERİ ARTACAK

Benzer etkinliklerin Kütahya’da daha sık yapılacağının müjdesini veren Başkan Işık, “Belediyemizin önü ücretsiz olarak, bu tür taleplere her zaman açıktır olmaya da devam edecektir” dedi.

30 standın bulunduğu organizasyonda 120 kadın, el emeği göz nuru onlarca ürünü satarak hem aile bütçelerine katkı sağladı hem de fırsat verildiğinde kadınların ekonomiye sağlayacağı değeri gözler önüne serdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *