‘BAŞARIYI ALIŞKANLIK HÂLİNE GETİRDİK’

480

Son yıllarda projelerinden aldığı TÜBİTAK desteklerinin sayısını artıran DPÜ, 2022/1 döneminda 8 projesiyle desteğe layık görüldü. DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Artık bu başarı Üniversitemizde gelenek hâline geldi.” ifadelerini kullandı.

DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1 dönemi kapsamında 8 projenin desteklendiğini duyurdu.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (DPÜ BAP) tarafından yapılan açıklamada 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 1. Dönem Çağrısı kapsamında bu yıl DPÜ’den 8 projenin kabul edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca destek alan öğrenci ve danışman öğretim üyeleri kutlanarak çalışmalarında başarılar dilendi.

‘ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ’

Yıl boyunca TÜBİTAK destekleri hakkında yaptıkları seminerlerde üniversitenin geçmiş yıllardaki başarı grafiğini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı ve BAP Komisyonu Başkan Prof. Dr. Hasan Göçmez, “DPÜ BAP olarak yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

DPÜ’nün son yıllarda TÜBİTAK’tan aldığı desteklerin önemli ölçüde arttığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK’tan alınan desteklerle ilgili yürüttüğü çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor. Öğrencilerimizin aldığı destekler bizleri oldukça gururlandırdı. Özellikle geçen sene ve bu sene elde edilen başarılar sayesinde artık bu başarı Üniversitemizde gelenek hâline geldi. DPÜ BAP ve ilgili birimlerimiz, ülkemizin bilimsel gelişimine ve gereksinim duyduğu projelere yönelik çalışmalarına devam edecekler ve DPÜ’nün adını çok daha büyük projelerde duyurmayı sürdürecekler. Ben bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor ve kendilerine başarı dileklerimi sunuyorum.” Dedi.

İŞTE DESTEK KAZANAN 8 PROJE

2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında açıklanan listede yer alan öğrenciler, danışman akademisyenleri ve projeleri şöyle sıralandı: Damla Gül Aydoğmuş, Fatih Şen Tio2@F-Mwcnt Fotokatalizörü Kullanılarak Atık Sulardaki Azot Boyalarının (Metilen Mavisi, Metilen Kırmızısı, Metilen Turuncusu) Giderilmesi, Elif Kahraman, Fatih Şen Hidrojen Üretiminde Vulkan Karbon Destekli Trimetalik Kobalt-Rodyum?Palladyum Nanopartiküllerinin Kullanımı Ve Antibakteriyel Özelliklerinin Araştırılması, Esra Eliaçık, Muharrem Akcan Antianjiyogenez Özellikli Hrh Peptidinin Halkalaştırılması, Kararlılığının Ve Anjiyogenez Aktivitesinin Araştırılması, Gülsade Şahin, Fatih Şen Alg Kullanılarak Biyojenik Gümüş Nanopartiküllerinin Sentezi, Karakterizasyonu, H2O2 Ve Metal İyonlarının Kolorimetrik Olarak Tespiti, İpek Çobas Fatih Şen B, S Ve N Katkılı Glikoz Karbon Noktalarının Sentezi, Karakterizasyonu ve Metal İyonlarının Tespitine Yönelik Kolorimetrik Sensör Uygulamaları, Ümran Çelikkol, Derya Koyuncu Zeybek Kuarsetin Tayini İçin Nanoyapılarla Güçlendirilmiş Karbon Pasta Elektrot Temelli Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi ve Dna İle Etkileşiminin Araştırılması, Mohamed Mahrous Hussein Abdelgawad, Hülya Biçer Borotermal ve Karbotermal İndirgeme İle Titanyum Diborür ( Tib2 ) Tozlarının Üretimi, Duha Bazerkan, Muhterem Koç Demir Çelik Sektörü Atıklarının Spinel Fazında Pigmentleştirme Özelliklerinin Araştırılması

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *