“İYİ Kİ KÜTAHYA’DAYIM”

411

Zirve Söyleşilerinde Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Vali Ali Çelik, “Her biriniz dünyanın en değerli varlığısınız” dediği öğrencilere, dünya klasiklerini okumalarını tavsiye etti. Hayatımdaki ilkleri yaşadığı Kütahya’nın kendisini için özel bir yer olduğunu belirten Vali Çelik “İyi ki Kütahya’dayım” dedi.

Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan Zirve Söyleşileri projesinin ilk konuğu Vali Ali Çelik oldu.

Öğrencilere yeni ufuklar açmak, vizyonunu büyütmek, kişiliklerini çok yönlü geliştirmek ve geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen söyleşide eğitim hayatını, mesleki deneyimlerini paylaşan Vali Ali Çelik, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve geleceğe ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Duygu ve düşüncelerin doğru ifade edilmesi ve sağlıklı iletişim kurulmasında kelime dağarcığının öneminin altını çizen Vali Ali Çelik, öğrencilerden kitap ve şiir okuma alışkanlığı edinmelerini istedi.

“DÜNYA KLASİKLERİNİ OKUYUN”

“Kısıtlı kelime dağarcığımızla Türkçenin bize kattığı derinliklerden kopuyoruz” diyen Vali Ali Çelik, “Anlamak, anlatmak, anlaşılmak ve sağlıklı iletişim kurmak istiyorsak dilimizi doğru ve etkili kullanmalıyız. Dilimizi ne kadar doğru kullanır, kelime dağarcığımızı ne kadar geliştirirsek yazılı ve sözlü iletişimde o kadar başarılı oluruz. Kelime dağarcığınız geliştikçe, düşüncelerinizin zenginleştiğini, duygu ve düşüncelerinizi daha doğru ifade ettiğinizi göreceksiniz. Bu zenginliği edinmenin yolu ise okumaktan geçiyor. Özellikle lise sıralarında dünya klasiklerini mutlaka okumalısınız. Doğru iletişim size değer katacaktır” dedi.

“DÜNYANIN EN DEĞERLİ VARLIĞISINIZ”

Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini, istedikleri hedef için irade göstermelerini isteyen Vali Çelik, “Kendinizi küçümsemeyin, kimseyle kıyaslanmayacak kadar değerlisiniz. Her biriniz dünyanın en değerli varlığı. Ne okuduğunuz okul ne de aldığınız puanlar önemli. Önemli olan sizin yapma iradeniz. Eğer kararlı ve iradeliyseniz başaramayacağınız şey yok ve hiçbir şey için geç kalmadınız. Rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Var olmak ve başarmak zorundasınız. Bunu da başkasının yardımına ihtiyaç duymadan yapmak en değerli şey. Zamanı iyi değerlendirmeli bir sonraki adımı donanımlı atmalısınız” diye konuştu.

‘İLKLERİ KÜTAHYA’DA YAŞADIM’

Lise eğitimini aldığı ve kaymakamlık adaylığına başladığı Kütahya’da vali olarak görev yapmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Vali Çelik, “Kütahya benim için hayatımdaki ilkleri yaşadığım farklı ve özel bir yer. Öğrenciyken de valiyken de ödev ve disiplin silsilesi devam ediyor. Vali olarak göreve başladığımda Kütahya’ya karşı daha fazla borcum varmış gibi hissettim. O şehri yaşamadığınız, hissetmediğiniz zaman ya da kendinize dert edinmediğinizde sorumluluklarınızı yerine getiremiyorsunuz. Hepinizin de aynı sorumluluğu hissedeceğine eminim. Çünkü sorumluluk hayatımızın bir parçası. Yaptıklarınız, yapamadıklarınız oluyor ama günün sonunda kendime iyi ki Kütahya’dayım diyorum. Kütahya’da görev yapmaktan gurur ve onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *