‘ÖĞRETMENLİK YAŞAM BOYU ÖĞRENCİLİK’

451

Mesleğinde 10 yılı geride bırakan Matematik Öğretmeni Rabia Altıntaş, öğretmenliğin kendisi için yaşam boyu öğrenciliği ifade ettiğini dile getirdi. Altıntaş, “Zaten çocuklar da bunu fark ettiği zaman öğrenmekten zevk alıyorlar. Çünkü öğretmenleri de bu sürece dahil. Bu yüzdendir ki öğretmenler işe gitmez okula gider hala.” Dedi

‘ÖĞRETMENLER İŞE GİTMEZ OKULA GİDER’

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Rabia Altıntaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenliği, anlattı. Öğretmenliğin kendisi için yaşam boyu öğrenciliği ifade ettiğini dile getiren Altıntaş, “En güzel yanı ise öğrencilerle birlikte sürekli öğrenmeye devam etmek. Öğrenmekten hiç bıkmamak ve sürekli gelişime açık olmak, hatta öğrendikçe meslekten daha da zevk almaktır öğretmenlik. Zaten çocuklar da bunu fark ettiği zaman öğrenmekten zevk alıyorlar. Çünkü öğretmenleri de bu sürece dahil. Bu yüzdendir ki öğretmenler işe gitmez okul gider hala.” dedi.

ÖMÜR BOYU SÜREN MESLEK

Öğretmenlerinin küçücük bir bakışlarının, bir cümlelerinin veya davranışlarının öğrenciler üzerinde bıraktığı izin fark ettiklerinde de büyük olduğunu vurgulayan Altıntaş, şu ifadeleri kullandı: “Öğrenciler bizim hiç farkında olmadığımız, belki unuttuğumuz şeyleri seneler sonra bize hatırlatabiliyorlar. O zaman öğretmenliğin belirli bir süreç için yapılmadığını ve ömür boyu etkisinin sürdüğünü görebiliyoruz.”

‘ÇOCUKLAR BİZİM AYNAMIZ’

Öğretmenliğin en güzel yanının seneler sonra öğrencilerden aldıkları güzel haberler olduğunu vurgulayan Altıntaş, öğrencileriyle karşılaştığında; bazı sözleri davranışlarıyla onların pusulası olduğunu görebilmenin muhteşem bir duygu olduğunu vurguladı. Mesleğinin en zor yanını büyük bir sorumluluk taşıması ve hatayı kabul etmemesi olarak açıklayan Altıntaş , “Çocuklarımız bizim aynamız ve geleceğimiz çünkü.” Dedi.

HEM ÖĞRETMEN HEM ÖĞRENCİ

1989 yılında Kütahya’da doğan Rabia Altıntaş, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatında 10’uncu yılına gelen Altıntaş, Yüksek Lisans eğitiminin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi Ortak Program “Eğitim Programları ve Öğretim” alanında Doktora Eğitimine başladı. Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Altıntaş, hem öğretmeye hem öğrenmeye devam ediyor.

‘İLKOKUL ÖĞRETMENİMİN ETKİSİ BÜYÜK’

Öğretmenliği bir meslek olarak seçmesinin sebebi olarak ilkokul öğretmenin etkisini belirten Altıntaş, “İlkokul öğretmenleri, çoğu öğrencilerinin idolüdür, rol modelidir. Hem matematiği çok sevmemde hem de öğretmenlik mesleğine kendimi yakın görmemde ilkokul öğretmenimin etkisi büyüktür. Problem çözme becerisini küçük yaşlarda kazanabilmek ve daha ilkokul sıralarında sürekli arkadaşlarıma bir şeyler anlatırken veya onlardan bir şeyler öğrenirken zevk aldığımı fark etmek beni bu mesleğe yaklaştırdı diyebilirim.” İfadelerini kullandı. Herkesin küçükken hayatına dokunabilecek öğretmenlerle karşılaşmasını temenni eden Altıntaş, kendisinin bu konuda şanslı olduğunu vurguladı.

‘MESLEĞİN HAYATLA BÜTÜNLEŞMESİ

ÖĞRETMENLERE ÖZEL’

Rahmetli dedesi ile meslektaş olduklarını ifade eden Altıntaş, “Emekli öğretmen rahmetli dedem her 24 Kasım’da hiç atlamaz, ilk öğretmenler günümü gururla kutlayan o olurdu ve bu beni çok duygulandırırdı. Seneler sonra bile aynı mesleğiyle ilgili aynı duyguları yaşayabilmesi, mesleğin adeta hayatla bir bütün olması öğretmenlere özel sanırım.” Şeklinde konuştu.

‘GELECEK ÖĞRETMENLERE BAĞLI’

Dünya’nın neresine gidilirse gidilsin öğretmenlik mesleğinin en kutsal en özverili mesleklerin başında geldiğine dikkat çeken Altıntaş, geleceğin çocuklara ve onları yetiştiren öğretmenlere bağlı olduğunu vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *