‘ÖMRÜNÜ KÂMİL İNSAN YETİŞTİRMEK İÇİN VAKFEDENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN’

518

Ömrünü kâmil insan yetiştirmek için vakfeden öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik eden Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, eğitim sisteminin asli unsurları olan eğitim çalışanların sorunlarının çözülmesinin eğitime odaklanmanın yolu olduğunu vurguladı

AYŞENUR ÖĞRETMENİ ANDI

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Bengisu Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yaşanan deprem sebebiyle tüm Türkiye’ye geçmiş olsun temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, İstanbul/Taksim’deki kalleş saldırıyı şiddetle kınadı. Suriye’nin kuzeyinden atılan bombalar sonucu şehit olan Ayşenur öğretmeni, beş yaşında hayattan koparılan Hasan’ı, şehitleri rahmetle andığını ifade eden Köse, yaralılarımıza şifalar diledi.

16 Ekim günü gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurulda yeni yönetimle 4 yıllık bir dönem için yetki aldıklarını ifade eden Köse, “Yeniden Büyük Türkiye ancak ve ancak iyi yetişmiş nesillerle mümkün olacaktır. Nesillerin çağın zararlılarından korunması, milli ve manevi değerlerle bütünleşmesi, bilimsel kapasitenin artırılması ancak iyi planlanmış bir eğitim programı ve sorunları çözülmüş bir eğitim ordusuyla mümkündür. Elbette ailenin, çevrenin katkı ve etkisi yadsınamaz. Ancak eğitim sisteminin asli unsurları olan çalışanların sorunlarının çözülmesi, onların verecekleri eğitime odaklanmalarını sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı. 

Yıllardır beklenen ek gösterge düzenlemesi ile tüm çalışanların ek göstergelerinin 600 puan artırıldığına değinen Köse, “Öğretmenlerimiz 3600 ek göstergeye kavuştu. Emekli ikramiyesi ve maaşlarda kıymetli bir artış sağlanmış oldu. Meslek Kanunu ile 10 yılını dolduran öğretmenlerimizin maaşlarında önemli bir artış sağlanmış oldu.” dedi. Sözleşmeli çalışanlar ile ilgili yetkili sendika Memur-Sen ile hükümetin birlikte çalışma yaptığını ve 2022 yılı içinde kanuni bir düzenleme yapılacağını belirten Köse, tekliflerinin tüm çalışanlara kadro olduğunu vurguladı.

2022 ek bütçesinde gelir vergisi dilimlerinde yeterli düzenlemenin yapılmaması ve kamu görevlileri için ödenen harcırah tutarlarının günün şartları karşısında yetersiz kaldığını belirten Köse, kamu görevlilerinin yaşadığı önemli kayıpların yılsonuna doğru daha derinden hissedildiğini dile getirdi. Kamu görevlilerine ödenen harcırah tutarlarının en az yeniden değerleme oranında artırılarak günün şartlarına uygun hâle getirilmesinin önemine vurgu yapan Köse, “Kamu görevlilerinin gelir vergisi kaynaklı kayıp yaşamaması için toplu sözleşme süreçlerinde de dile getirdiğimiz “Vergide yüzde 15’i aşan kısmın iade edilmesi” teklifimiz uygulamaya konulmalı, gelir vergisi dilimleri adil bir şekilde düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerin beklentilerini ve toplu sözleşme masasına taşıdıkları talepleri tümüyle karşılamadığına dikkat çeken Köse, ‘meslek kanunu’ içerikten yoksun olduğu uyarılarını yineledi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi amacıyla Eğitim-Bir-Sen olarak hazırladıkları kanun taslağı/önerisi Millî Eğitim Bakanlığı’nın, TBMM’nin, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun ve kamuoyunun dikkatine sunduklarını ifade eden Köse, kanun taslağının içeri hakkında da bilgi verdi.

19 Kasım günü gerçekleşen kariyer basamakları sınavı ile uzman öğretmenlerin 2 bin, başöğretmenlerin 4 bin TL civarı bir ekonomik iyileşmeyi alacağını belirten Köse, “Bakanlığın kariyer basamakları ile ilgili planının dar kapsamını genişletmek daha fazla öğretmenin bu imkandan faydalanmasını sağlamak üzere yaptığımız çalışmalar sırasında birileri de boş durmadı. Bir muhalefet partisi ÖMK’nın sınav dışındaki pek çok maddesini anayasa mahkemesine götürdü. Sanki sınavı mahkemeye taşımışlar algısı oluşturarak siyasi rant peşinde olduklarını gördük. Bir sendika,  sınav ile ilgili hükümlere dava açmış gibi bir algı ile üyelerini ve eğitim çalışanlarını yanıltmayı tercih ettiler. Bazı sendikalar da sosyal medyada ortalığı karıştırmak üzere üzerlerine düşen görevi yaptılar. Bazıları PKK’nın gövde gösterisine sahne olan eylemler yaptılar. Nihayetinde öğretmene hiçbir fayda üretmeyen, öğretmenin halk nazarında olumsuz algılanmasına yol açacak eylemlerle kamuoyunu meşgul ettiler.” İfadelerini kullandı.

30 yıldır kesintisiz büyümeye devam eden Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube’nin “İşimiz, derdimiz, kendimiz millet; yükümüz yeniden medeniyet” mefkûresiyle yoluna devam ettiğine değinen Köse, şu ifadeleri kullandı: “Ömrünü kâmil insan yetiştirmek için vakfeden öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının öğretmenler gününü tebrik ediyoruz. Ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi, görevi başında can vermiş  şehitlerimizi  rahmet ve minnetle anıyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *