2023 BÜTÇESİ 600 MİLYON TL

341

İl Özel İdaresinin bütçe maratonunda sona gelindi. 2023 yılı bütçesi 600 milyon TL olarak belirlenirken Kütahya Valisi Ali Çelik, “İl Genel Meclisimizde Kütahya’ya hizmetten başka gayesi olan biriyle karşılaşmadım. Hepsinin derdi insana faydalı olmak.” İfadelerini kullandı.

Kütahya İl Genel Meclisinin (İGM) Kasım ayı bütçe görüşmeleri sona erdi. İl Özel İdaresinin 2023 yılı bütçesi 600 milyon TL olarak belirlendi.2022 yılında büyük hizmetler üretildiğini belirten Vali Çelik, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla 2023 yılında da etkin ve verimli çalışmalar yapılacağını ifade etti.

“KÜTAHYA’YA HİZMETTEN BAŞKA GAYESİ OLAN BİRİYLE KARŞILAŞMADIM”

İl Özel İdaresinin hizmetlerindeki başarının uyum, birliktelik ve saygıdan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Bütçeler bu işin bir aracı. İl Özel İdaremiz kurumsal yapısı, çalışma disiplini ve belli konjonktür içinde hedefleri olan bir yapı. Başarılı yapının sürdürülebilirliğini sağlamak da hepimizin sorumluluğu. İl Özel İdaremiz cumartesi pazar demeden sahada çalışıyor. İl Genel Meclisimizde Kütahya’ya hizmetten başka gayesi olan biriyle karşılaşmadım. Hepsinin derdi insana faydalı olmak.” dedi.

KÜTAHYA’NIN HER NOKTASINDA İL ÖZEL İDARESİ İMZASI

Kütahya’nın her noktasında eğitim, sağlık, sanayi, tarım, turizm gibi birçok farklı alanda yapılan hizmetlerde İl Özel İdaresi imzası olduğuna dikkat çeken Çelik, “Köylerdeki içme suyu, yol, altyapı, hizmetlerinin yapılması bu işin sadece bir parçası. Ben emeği geçen İl Genel Meclisimi, İl Özel İdaremizi saygıyla selamlıyorum. Rabbim memleketimize, devletimize zeval vermesin” dedi.

‘BELİRLENEN HEDEFİN ÜSTÜNE ÇIKTI’

2022 yılında yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, belirlenen hedefin üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. Karayolları standartlarında altyapı çalışması yapıldığını ifade eden Yılmaz, “55 km sıcak ve beton asfalt, 160 km birinci ve ikinci kat asfalt, 83 km onarımı tamamladık. 135 bin m2 kilit parke taşı, 4 bin adet trafik işareti yaptık. Tarıma 15 milyon TL hibe yapıldı, bu alanda da başarılı olduk. Köylerimizde 31’i bu yıl olmak üzere 74 adet halı saha, 25 adet basketbol ve voleybol sahası, 100 adet basketbol potasını tamamladık” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *