‘96 MİLYONA 27 BİN KİŞİ HİZMET VERİYOR’

346

EYT, 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmelilere Kadro düzenlemesiyle SGK’da oluşacak yoğunluğa dikkat çeken Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır, EYT Kanun teklifine İl Sosyal Sigorta Uzmanı kadrosunun da eklenmesi gerektiğini vurguladı. Çakır, bu dönemde SGK çalışanları için ek ödemenin artması gerektiğini de belirtti.

‘BEŞİKTEN MEZARA KADAR ÇALIŞMAK

TANIMI KARŞILIK BULUYOR’

Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır tarafından SGK önünde basın açıklamasında bulundu. Düzce’de yaşanan ve Kütahya’dan da hissedilen deprem sebebiyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi ileten Bünyamin Çakır, SGK’nın yurt içinde 86 milyon, yurt dışında ise 6 milyon vatandaşa Sosyal Güvenlik hizmeti verdiğini belirtti. Bu sayıya 4 milyonun üzerindeki vatansız ve sığınmacı da eklendiğinde toplamda 96 milyon kişi Sosyal Güvenlik Kurumundan hizmet aldığını ifade eden Çakır, Beşikten mezara kadar çalışmak” tanımın karşılık bulduğu SGK’da 13 maddede hizmet verildiğini belirtti.

‘SEÇİM VAATLERİNDEN DOĞRUDAN ETKİLENİYORUZ’

Tüm işlerin taşra ve merkezde görevli, sadece 27 bin memur eliyle yapıldığını ifade eden Çakır, “Ülkemiz ile emsal nüfusa sahip Almanya’da sosyal güvenlik hizmetleri 55 bin çalışan ile yürütülmektedir. Üstelik Almanya’daki bu hizmetlerin Ülkemizdeki kadar kapsayıcı ve yoğun olmadığı bilinmektedir. Dahası, Sosyal Güvenlik Kurumunun mevzuat yükü de oldukça ağırdır. Bu nedenle kurum çalışanları Hükümetlerin ürettiği sosyal politikalardan ve seçim vaatlerinden doğrudan etkilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

‘SİGORTA UZMANI KADROSU EKLENMELİ’

3600 Ek gösterge düzenlemesi, sözleşmelilerin kadroya geçişi, EYT düzenlemesi, yakın zamanda çıkması beklenen prim borç ve alacaklarının yapılandırılması gibi işlemler ile SGK çalışanlarının iş yoğunluğu daha da artacağını dile getiren Çakır, EYT kapsamına giren 6 milyon civarında vatandaş söz konusu iken toplamda 20 milyonun üzerinde vatandaşın EYT için SGK Müdürlüklerine başvuracağını açıkladı. İş yoğunluklarına rağmen çalışanlar emeğinin karşılığını alamadığına vurgu yapan Çakır, “Kurum çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için; İl Sosyal Sigorta Uzmanı kadro ve statüsü ihdası, Sosyal Güvenlik Tazminatının temini öncelikle yapılmalıdır. Çalışanların emeklerinin karşılığı olan ücreti alabilmesi için; EYT ile ilgili yapılacak yasal düzenleme Kanun teklifinin madde metnine İl Sosyal Sigorta Uzmanı kadrosu da eklenmelidir. Bu iş yoğunluğu döneminde, gece gündüz, hafta içi – hafta sonu demeden çalışacak SGK personeline, ek ödeme oranının 50 puan artırımlı olarak ödenmesi yine ilgili Kanun teklifinin madde metnine eklenmelidir.” İfadelerini kullandı. Çakır, mücadelelerinin talepleri yerini buluncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *