‘YANLIŞ YÖNTEMLE SONUCA GİDİLMEZ’

453

DPÜ hakkında son dönemde çıkan iddiaların; malzeme üreterek, iftira atarak, dedikodu ile insan yenme amacıyla ortaya atıldığını belirten DPÜ Rektörü Kazım Uysal, tüm hukuki yollara başvurduklarını dile getirdi. Uysal, iftiraların sahipleri de “Yanlış yöntemle sonuca gidilmez.” Diye seslendi.

 ‘İNSANİ DEĞİL!’

DPÜ’nün son dönemde elde ettiği kazanımlar gözler önündeyken düzenlediği basın toplantısında üst üste çıkan dedikodulara değinen Rektör Uysal, siyasi seçimler ve rektörlük atamaları öncesinde başlayan bu furyanın insani olmadığını belirtti. Üst üste çıkan üç haber hakkında konuşan Rektör Uysal, “İlki uluslararası öğrenciler hakkındaydı. Verdikleri isim bizde öğrenci değil. Çıkan haberde parayla yerleştirilmiş bir öğrenci olarak yapılıyor. Biz aynı pis yöntemlerle üzerine gitmeyeceğiz. Hukuki yollara başvurduk. Hiç kimsenin endişe olmasın, geç olabilir ama sonuç gelecek. İlk haber için tekzip karar aldık, sulh ceza hâkimliğinden karar aldık yayınlamayıp “eşe özel ilan” diye ikinci haberi yaptılar” dedi.

‘TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR’

Söz konusu ilana 4 başvuru olduğunu belirten Uysal, “Atanmış olarak gösteriliyor atama yok. Biz o kadroyu kaldırdık. Yine mahkeme kararı var ve yayınlamadılar üzerine üçüncü haberi yaptılar. DPÜ “İnsan kaçakçılığı yapıyor” diye… Tüylerim diken diken oluyor.” şeklinde konuştu. Ülkelerin beyin göçü alarak hem dillerini öğretip hem de alanındaki en iyi insanları kendi içi çalıştırarak kendilerini geliştirdiğini vurgulayan Uysal, YÖK’ün kendilerine tavsiyesi üzerine hem ekonomik girdi, hem ülkeye hizmet, hem Türkçe’nin öğrenilmesi hem de Türkiye ile gönül bağı kurulmasının hedeflendiğini belirtti.

İnsanları; malzeme üreterek, iftira atarak, dedikodu yaparak yenmeye çalışmanın döneminin geçtiğini vurgulayan Rektör Uysal, “Yanlış yöntemle sonuca gidilmez” dedi.

‘DPÜ KÜTAHYA’NIN ÖNEMLİ BİR MARKASI’

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, basın mensuplarıyla bir araya geldi. DPÜ’nün Kütahya’nın önemli bir markası olduğu söyleyerek sözlerine başlayan Rektör Uysal, “Gecen sene 45 Bin, bu yıl yüzde 100 dolulukla 50 bin öğrencimiz, 2Bin 300 den fazla personel  Bin’den fazla akademisyenimiz var.” dedi. 2-3 yıl önce edindikleri kazanım sayesinde 90 ülkeden 9 bin uluslararası öğrenci ile uluslararası bir üniversite olduklarını ifade eden Uysal, Avrupa birliğinden alan en yüksek hibeyi alan üçüncü üniversite olduklarını eğitim kalitesini artırmak için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

‘İNŞAAT PİSLİKLERİ DAHİ TEMİZLENMEMİŞTİ’

Göreve geldiklerinde Bakanlığın Teknokent’i kapatma kararı aldığını dile getiren Rektör Uysal, “Yalvardık yakardık Teknokent’i ayağa kaldırdık.” Dedi. İnşaat pislikleri dahi temizlenememiş kendi ayakları üstünde durması imkansız Teknokent için altyapıyı oluşturduklarını ifade eden Uysal, “Şimdi yüzde 100 doldu.” Dedi. Günümüzün savaşlarının teknoloji, bilim ve ekonomi üzerinden yürüdüğüne dikkat çeken Uysal, “Teknokent’i çok önemsiyoruz çünkü milletimiz teknoloji üretmeden geriden gitmeye mahkûm olur.” Dedi. Teknokent’in üniversite ve kent sanayisi arasında köprü görevi gördüğünü vurgulayan Uysal, “Türkiye’deki temel problemlerden biri üniversite ile sanayinin buluşamaması. Sanayinin problemi, bizim de o problemi çözecek bilim insanımız var. İldeki problemlerin çözülmesinin yolu da bölge sanayisini bilmekten, işbirliği yapmaktan geçer.” Dedi.

TEMELİ BAKAN VARANK ATACAK

Bilimin teknolojinin geliştiği, üretildiği bir ekosistem oluşturduklarını ifade eden Uysal, Kütahya’daki yükselen yatırımcı teveccühü ve yaptıkları çalışmalarla 2-3 yılda mevcut binanın dolduğunu ek bina temeli atacaklarını belirtti. Temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak’ın da  geleceğini dile getiren Uysal Kütahya’ya yönelen talebe bilim ve teknoloji üreterek karşılık vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

ÇİNİLİ CAMİİ’DE İHALE YAKIN

Hasretle ibadete açılması beklenen Çinili Cami hakkında da konuşan Rektör Uysal, “Ahmet Yakupoğlu adına müze yaptık, evini restore ettik.”dedi. Çinili Cami’nin restorasyon sürecini özetleyen Uysal, sürecin bu kadar uzamasını kendisinin de istemeyeceğini açıkladı. Anıtlar kurulu onayı ile caminin dünyada ilk kez yapılan bir modelle yenileceğini ifade eden Uysal, zaruret olmazsa ağacın kesilmeyeceğini, şadırvanın yıkılmayacağını vurguladı. Uysal sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yakında ihaleye çıkacağız. Bu süreç zarfında Yakupoğlu talebeleri, yakınlarının feryatlarını görüyoruz. Ancak ben keyfi karar veremem.  Yıkıp yapacak olsak 10 tane cami yapardık. Kimsenin endişesi olmasın.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *