KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE FARKINDALIĞI ŞEHRİ AYDINLATTI

457

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kütahya’nın Aizanoi Antik Kenti, Kütahya Kalesi gibi sembol yapıları, kadına şiddetle mücadelenin sembol rengi turuncuyla aydınlattı. Vali Ali Çelik, Kütahya’da 2022 yılında 11 bin 653 kadının kadın uygulamayı telefonuna indirdiğini açıkladı

SEMBOL BİNALARA SEMBOL RENK

Kütahya Valiliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kütahya’nın tarihi yapılarını kadına şiddetle mücadelenin sembol rengi turuncuyla aydınlattı. Aizanoi Antik Kenti, Kütahya Kalesi, kamu binaları ve pek çok yer turuncu renge büründü.Kadına şiddete tepki olarak turuncu ışıkla aydınlatılan tarihi yapıların yanı sıra il genelinde iş yerlerine “kadına şiddet insanlığa ihanettir” yazılı taşıyan afiş ve broşürler dağıtılarak farkındalık yaratıldı.

377 KADIN VE ÇOCUK AĞIRLANDI

Vali Ali Çelik ve eşi Neziha Çelik, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli ve müdürlüğe bağlı Kadın Konukevlerinde kalan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kütahya Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezinde düzenlenen programda konuşan Vali Ali Çelik, 2021 yılında 312, 2022 yılında 377 kadın ve çocuğun Kadın Konukevlerinde ağırlandığını söyledi.

Kadına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için topyekun mücadelenin şart olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Devletimizin kadına yönelik şiddete karşı yürüttüğü mücadele, bu konudaki farkındalığı bizim güç birliği yapmamız için ortak bir zemin oluşturuyor. Kadına karşı şiddetin ortadan kalktığı bir dünyada yaşamak için sizlerle beraber el birliğiyle bu mücadeleyi devam ettireceğiz.” diye konuştu.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYU DEVAM EDECEK

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri hakkında bilgiler veren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz, destekleri için Vali Ali Çelik ve eşi Neziha Çelik’e teşekkür etti. Uz, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin hafta boyu devam ettiğini söyledi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kütahya İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) tanıtım stantlarını da ziyaret eden Vali Ali Çelik, kadınların tek dokunuşla güvenlik güçlerine ulaşması için geliştirilen KADES’in kullanımının artarak devam ettiğini belirtti.  

11 BİN 653 KADIN KADES İNDİRDİ

Vali Ali Çelik, Kütahya’da 2022 yılında 11 bin 653 kadının kadın uygulamayı telefonuna indirmesiyle kullanıcı sayısının 21 bin 405’e ulaştığını açıkladı.Vali Çelik, “KADES’siz kalmasın hedefimize ulaşmak için tüm kadınlardan destek istiyoruz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *