ZAFER KALKINMA AJANSI FİNALDE!

714

ZAFER tarafından hayata geçirilen Mesleki Eğitim Sonuç Odaklı Programı Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün” yarışmasında finale kaldı. Gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğunu vurgulayan ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz, “Ortak yarınlar birlikte mümkün” dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nde uyguladığı Mesleki Eğitim Sonuç Odaklı Programı (MESLEK SOP), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün – 2022” yarışması kapsamında finale kaldı.

‘GENÇLERE YATIRIM GELECEĞE YATIRIM’

Finale kalan MESLEK SOP hakkında bilgi veren ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz, “Zafer Kalkınma Ajansı olarak gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğunu çok iyi biliyor ve gençleri sürdürülebilir kalkınmanın en önemli aktörleri arasında görüyoruz. Bu sebeple TR33 bölgesinde gençlerin yolunu açan sistematik bir yaklaşım uyguluyoruz.” İfadelerini kullandı.

ON BİNLERCE ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Mesleki Eğitim Sonuç Odaklı Programının, Genel Müdürlüğü tarafından kalkınma ajanslarının ortak teması olarak belirlenmiş olan 2019 yılı “Mesleki Eğitim” ve 2022 2023 yılı “Genç İstihdamı” temalarına da katkısı olacağının altını çizen Oğuz, “MESLEKSOP kapsamında 31,2 milyon TL’lik projeye iştirak ettik ve bunun 28,8 milyon TL’sini finanse ettik. Bunlardan bazıları YENEP kapsamında 6-14 yaş gruplarımızın için 42 sabit, 6 mobil tasarım beceri atölyesinin kurulmasına öncülük ettik. MEGEP kapsamında 14-18 yaş gurubu gençlerimizin için 27 meslek atölyesinin kurulmasına destek verdik. Bu destek programları kapsamında 60 Bin 500 öğrenciye 836 Bin saat, 3 Bin 950 öğretmene, Bin 589 saat eğitim verdik” şeklinde konuştu.

Bin kişinin katılımıyla ulusal, 2 bin 500 kişinin katılımıyla bölgesel yarışmalar düzenlediklerini dile getiren Oğuz, teknik destek programları vasıtasıyla 14 farklı kategoride 92 adet proje yürüttüklerini ve paydaşlarına 110 bin saat mesleki eğitim hizmeti verdiklerini vurguladı.

‘ORTAK YARINLAR BİRLİKTE MÜMKÜN’

Bilim şenliklerinde kariyer günlerinde ve daha birçok etkinlikte gençlere proje ve girişimcilik eğitimleri verdiklerine de değinen Oğuz, “Ayrıca 537 kişinin katılımıyla 5 adet usta çırak buluşması düzenledik. Her tebessüm bir zaferdir mottosuyla çıktığımız bu yolda gençlerimiz her zaman öncelik veriyor. Ve oluşturduğumuz modern altyapılarla bölgemizde kendine güvenen nitelikli gençliğin yetişmesine destek oluyoruz. Ortak yarınlar birlikte mümkün” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *