‘ŞİDDETİN ÖNLENMESİ GEREK’

525

Toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemle bilinen Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Dünyada ve ülkemizde toplumsal kalkınma ve refahın en önemli unsurlarından biri toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki en büyük engel olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi gerek” ifadelerini kullandı

GÜROK GRUP’DAN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Gürok Grup kadına yönelik şiddete karşı farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

Gürok Grup, Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edilen 25 Kasım tarihinde düzenlediği etkinlik ve farkındalık eğitimleriyle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet konularını gündeme taşıdı.

Kadın ve kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın, eşitsizliğin ve şiddetin her zaman karşısında duran Gürok Grup, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle düzenlediği etkinlikle şirket çalışanlarına bu konuda farkındalık çalışması hayata geçirdi.

Gürok Grup bu kapsamda şiddetin tanımından hangi davranışların şiddet kapsamında değerlendirilebileceğine, şiddete maruz kalma veya şahit olma halinde neler yapılması gerektiğine kadar pek çok konuda bilgilendirici broşürleri çalışanlarıyla paylaştı.

EĞİTİM WEBİNARINA YOĞUN İLGİ

Şirket çalışanları Uçan Süpürge Vakfı Proje Koordinatörü Av. Ceren Kurt’un katılımıyla düzenlenen webinar çalışmasında “Toplumsal cinsiyet eşitliği nedir?”, “Şiddet nedir?”, “Kadına Yönelik Şiddet ve Türleri Nedir?” ve “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yolları” konularından eğitim aldı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede konunun gündemde tutulması, şiddetin tanımlanması ve neler yapılabileceği konusunda bilgi paylaşımının öneminden hareketle düzenlenen webinara yoğun katılım oldu.

“BU MÜCADELEDE HER BİRİMİZİN ÇABASI ÇOK ÖNEMLİ”

Toplumsal cinsiyet eşitliğini kurum kültürü ve değerlerinin bir parçalı olarak benimsendiğini belirten Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat konuyla ilgili şöyle konuştu: “Dünyada 15 yaş ve üstü neredeyse 3 kadından 1’i hayatları boyunca en az bir kez yakın partnerleri veya partnerleri olmayan biri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz bırakılıyor. Türkiye’de ise 10 kadından 4’ü hayatlarının bir noktasında kocaları veya yakın partnerleri tarafından fiziksel ve/veya cinsel şiddete maruz bırakılıyor. Dünyada ve ülkemizde toplumsal kalkınma ve refahın en önemli unsurlarından biri toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki en büyük engel olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi için her birimizin çabasını çok önemli. Gürok Grup olarak bu konudaki farkındalığımızı artırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklere çalışanlarımızın da yoğun katılımı ve ilgisinden dolayı çok memnunuz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *