AYRICALIKLI BİR POZİSYONDA DEĞİLSİN!

478

BİM icra kurulu üyesi tarafından yapılan talihsiz açıklamaları kınadığını belirten İshak Gazel sektörde hâkim konumda bulunmanın kendisine ayrıcalıklı bir pozisyon sağlamadığını vurgulayarak ‘’Başkalarına tepeden bakan bir yaklaşımla hakaret etme veya onları tehdit etme salahiyetine sahip değilsin’’dedi.

Gıda Perakendecileri Derneği (GDP) ve BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ın, perakende gıda sektörü temsilcilerin dahil olduğu  ‘7.Private Label Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarına AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel sert sözlerle cevap verdi.

‘’HAD BİLMEZLİKTİR’’

Türkiye’de yüksek miktarlarda sermaye sahibi olmak kimseye hadsiz açıklamalarda bulunma yetkisi vermediğine değinen İshak Gazel, Aykaç’ın seviyeden yoksun bir üslupla hakaret etmesinin çürük bir özgüven olduğunu belirterek ‘’ Basın mensuplarımıza, oda başkanlarımıza, yerel yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, siyasi partilerimize ve onların çok kıymetli genel başkanlarına seviyeden yoksun bir üslupla hakaret etmesi, en hafif tabiriyle, had bilmezliktir. Ayrıca söz konusu hakaretlerin, temeli çürük bir özgüven üzerinden üstü kapalı tehditleri bünyesinde barındırması, icra edilen hadsizliğin vahametini artırmaktadır’’şeklinde konuştu.

‘’TÜM YAPTIRIMLAR

KARARLILIKLA UYGULANACAKTIR’’

İshak Gazel, Aykaç’ın temsilcisi olduğu market zincirine yönelik ciddi iddialara somut, müdellel ve muknî şekilde cevaplar vermek yerine iddia sahiplerine seviyesizce hakaret etmek, söz konusu zincir hakkındaki iddiaların doğru olduğu yönünde izlenim uyandırdığını vurgulayarak ‘’Ne yazık ki, bu iddialar kuvvetli bir karine teşkil etmektedir’’dedi. Gazel, söz konusu iddiaların gerçek olup olmadığının mutlaka ortaya çıkarılacağını söyleyerek ‘’ Kimse unutmasın ki Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Dolayısıyla hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde söz konusu iddiaların gerçekliğinin tespiti halinde, ilgililer hakkında gereken tüm yaptırımlar kararlılıkla uygulanacaktır’’ ifadelerini kullandı.

‘’DEVLETİMİZ BUGÜNE KADAR

BUNLARA GEÇİT VERMEMİŞTİR’’

Gazel, Türkiye’nin Milletin ve Devletin aleyhine iş tutmayı adet edinmesine rağmen kendisini bu ülkenin temel taşı zanneden ve Millet ile Devletin temsilcilerine küstahça meydan okuyanlarla ilk defa karşılaşmadıklarını vurguladı. Kendisini, şehitlerin ve gazilerin emaneti olan güzel ülkemizin temel taşı zannedenlere seslenen Gazel, ‘’Bu taşın yerinden oynatılmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini ima edenler şunu bilmelidir ki; Devletimiz ve Hükümetimiz, Milletimizin iş birliğiyle, kendisine hukuk kurallarının tanıdığının ötesinde güç atfetmeye kalkan askeri ve bürokratik vesayet odaklarına bugüne kadar geçit vermemiştir. Bugünden sonra, benzer cüret sergilemeye teşebbüs eden sermaye odaklı vesayet güçlerine de şüphesiz geçit verilmeyecektir’’ dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *