11 BİN 817 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YEMEK YİYOR

554

Kütahya’da 11 Bin 817 öğrencinin, Millî Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz yemek hizmetinden yararlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Başyiğit, hem taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere hem de okullara ait pansiyonlarda kalan öğrencilere yemek hizmetinin okulların bünyesindeki yemekhanelerde sunulduğunu belirtti

Kütahya Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için ücretsiz taşımalı eğitim, yemek, ders kitabı ve yardımcı kaynakların verileri açıklandı.

7 BİN 633 ÖĞRENCİ TAŞINIYOR

Kütahya genelinde, taşımalı eğitim merkezi 181 okula 571 araç ile 7Bin 633 öğrenci taşındığını belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “48 pansiyonda 4 Bin 184 öğrencimiz ise pansiyon hizmetinden yararlanmaktadır. Bu kapsamda toplam 11 Bin 817 öğrencimiz, Millî Eğitim Bakanlığımızın ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmaktadır.” Dedi.

Hem taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere hem de okullara ait pansiyonlarda kalan öğrencilere yemek hizmeti okulların bünyesinde bulunan yemekhanelerde sunulduğunu açıklayan Başyiğit, “Merkez ilçe başta olmak üzere Tavşanlı, Gediz gibi ilçelerimizde yemek hizmeti kendi kurumlarımız tarafından sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin bu hizmetten yararlanması için imkan sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bu güzel hizmetlerin öğrencilerimize sunulmasında emek veren herkese teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *