‘GEÇMİŞTEN GELEN BORCUMUZ YOK’

378

Kütahya’daki her insanın hakkı olan her kuruşu en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Başkan Işık, “Geçmişten kalan bir kuruş borcumuz kalmadı, tamamını temizledik. 2023-2024 yılında da hangi mahallemizde ne eksik varsa tamamını yapacağız” dedi.

Kütahya Belediyesi Enne ve Civli Mahallelerinden sonra toplam 900 metrekare alan üzerine yapılacak Sofu Mahallesi Kültür Evi’nin de temelini attı. Kültür Evi’nde düğün salonu, muhtarlık ofisi, mahalle fırını ve diğer sosyal donatılar yer alacak. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Mahallemizin ilk ziyaretlerimizde bize ricacı olduğu, talep ettiği hizmeti burada çeşmelerden suların çamurlu aktığı ve dolayısıyla içme suyu ve su deposu ihtiyacının acil karşılanması talebi vardı. Hemen gelir gelmez bu mahallemizle beraber diğer 5 mahallemizde, her birine 300 tonluk su deposu yapıp temiz suyu sağladık” dedi.

‘TARLALARA SU SAĞLADIK’

Başkan Prof. Dr. Alim Işık, Sofu Mahallesi’ne yapılan hizmetlerden şöyle bahsetti: “Mahallemiz, meyve ve sebze üretiminde önemli o yüzden üreten insanlara destek olmak için sulama yapılamayan alanlara da bir kilometrelik hat döşeyerek su gitmeyen tarlalarımıza da su sağladık ve üretimin artmasına katkıda bulunduk. Kadın hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda mahallemize organik pazar yeri kurduk. 400 metre yağmur suyu tahliye hattının temizliğini yapıp 42 adet su sayacının değişimini yaptık. 6 bin 237 ton asfalt kaplama yaptık. Mahalle giriş ve çıkışları ile çocuk parklarımıza güvenlik kameraları taktık. Ücretsiz Wi-Fi hizmeti için bu mahallemize sistemi kurduk. 2 kilometrelik kanalizasyon hattını yatay sondajla demiryolunun altından geçirip arıtma hattına bağladık. Kimseyi rahatsız etmeyen ve çevreyi kirletmeyen bir kanalizasyon hattına mahallemizi kavuşturduk.”

‘İMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK’

5 Ocak 2022 tarihinde imar planı sorununu çözdüklerini belirten Işık, “Bundan sonra arsa sahibi her hemşehrimiz, bu imar planının uygulama sürecinde istediği gibi taşınmazını değerlendirebilir hale geldi. Muhtarlık binasını mahallemize yakışan daha kullanışlı bir yere dönüştürdük. Camimizi yeniledik. Yukarı mahalle yolu üzerinde sağlı sollu genişleterek 600 metre ulaşımı rahatlattık ve oradaki tuvaletlere tamir bakım fayans döşeyip aktif hale getirdik. 6 adet çeşmenin mermer kaplamasını yaptık. Tarla yollarının genişletip kapalı yolları 4 kilometre açıp kumlamasını gerçekleştirdik. Mahalle girişinden çıkışına kadar sağ ve sol kaldırım yürüyüş yollarını tamamladık. Fırınların tadilat ile boyalarını yaparak ve elektrik aboneleri alınarak kullanışlı hale getirdik. Mahallenin sulama göleti 20 kamyon çamur çıkartılarak temizlendi. 1 adet halı yıkama yeri yaparak hizmete aldık. Mahalle içerisindeki yollara Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından 80 tane çam ağacı dikildi.” Dedi.

‘NE EKSİK VARSA YAPACAĞIZ’

Belediye bütçesini 4 yılda 10 kat artırdıklarını söyleyen Başkan Işık, “Bu şehirde yaşayan yaklaşık 300 bin hemşehrimin hakkı olan her kuruşun en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Göreve geldiğimizde yaklaşık 280 milyon lira olan bir yıllık gelirimizi 4 yıl sonra 10 katına çıkardık 2.8 milyar liralık bir bütçeye ulaştık. Dolayısıyla daha çok hizmet yapabileceğimiz bir noktaya geldik. Son 15 yılı değerlendirdiğimizde 2023 yılı bütçemizde her 100 liranın 60 lirasını yatırıma ayırdık. Allah nasip ederse 2023 yılında bu eserlerin bu paralarla hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Geçmişten kalan bir kuruş borcumuz kalmadı, tamamını temizledik. Tüm altyapılarımızı yeniledik şimdi sıra geldi üst yapılara. 2023 ve 2024 yılında da hangi mahallemizde ne eksik varsa tamamını yapacağız ve sizlere de bizlere de yakışan Kütahya’ya hep beraber kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *