EMET’E SU İSALE HATTI İLE GETİRİLECEK

28238

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan yapılan alt yapı süreçlerini anlattı. Doğan, 16 km de bulunan Emet Göleti’nden isale hattı ile su Emet’e getirileceğini belirterek ‘’ Boru hattı ile abonelere su dağıtılımı gerçekleşecek’’ dedi.

Emet’te alt yapı çalışmaları sürerken Belediye Başkanı Hüseyin Doğan şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmelerde bulundu

Doğan,  Emet belediyesi projesinde İller bankasınca ihalesi yapılan Emet alt yapı yapımı ve Emet göletinden içme suyu getirme işinde firmanın çalışmaları aralıksız sürdüğünü belirtti.

Yapılan ihaleyi 115 milyon tl artı KDV bedelle alan Özaras grup inşat şirketi Nisan 2022 sonunda başladığı çalışmalarını sürdürürken hava şartları el veridği müddetçe çalışmaların süreceğini söyleyen Doğan, içme suyunda hedefin 2023 Mayıs ayında tamamlanması olduğunu ifade etti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan kanalizasyon hattının 34 km si tamamlanmış olduğunu vurgulayarak ‘’Çalışmalar kapsamında firmamızca bugüne kadar toplamda olup, bu çalışmalarda 790 adet muayene bacası 400 adette parsel bacısı imalatları yapıldı. Sahada 2 adet kanalizasyon ekibi 1 tanede yağmur suyu hattı ekibi çalışıyor’’dedi

Su deposu inşaatları hakkında da bilgi veren Doğan ‘’İçme suyu ve isale hattında ise 16 bin metre çelik isale, 73 bin metre içme suyu polietilen üretimi gerçekleşti. Yine sahada 2 adet çelik boru ekibi 2 adet pe boru ekibi görev yapıyor.800 m3 lük su deposun inşaatının yüzde 85 i tamamlandı. 1500 m3 lük su deposunun ise yüzde 95 i tamamlandı’’ şeklinde konuştu.

Doğan, Firmanın enerji nakil hatları içinde baraj bölgesinde trafo ve pano çalışmalarını,94 adet çelik iletim direğini 11 adet müşterek çelik iletim direği tel çekimlerini tamamladığını belirtti.

Doğan ‘’Ekipler sahada çeşitli ton ağırlıklarda 7 adet ekskavatör 5 adet iş makinesi 1 adet tır 12 kamyon vb iş makineleri ile yoğun bir şekilde çalışıyorlar ”dedi.

İş kapsamında 16 km de bulunan Emet göletinden isale hattı ile su Emet’e getirileceğinin altını çizen Doğan şunları söyledi;

‘’Merkezde biri 1500 m3’lük 2 tanesi 800’er metre küplük 2 depo ya sular girerken, toplamda 68.853 metre içme suyu boru hattı ile abonelere su dağıtılımı gerçekleşecek. Ayrıca 56 bin 822 metre kanalizasyon ,3.508 metre yağmur suyu kanalları yapımları ve gölet bölgesine arıtma tesisi yapımı gerçekleşecek.’’




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *