MAHALLELİ BIKTI!

509

Osmangazi Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm için gün sayarken, hala güvenle oturmaya çalıştıkları evlerinde huzursuzluk yaşıyorlar. Mahalledeki kimliği belirsiz kişiler, her gün başka bir eve taş ya da sopalarla saldırırken, magandalar, son olarak 76 yaşındaki Hasibe S.’nin evini hedef aldılar

EVİNİN CAMI SOPAYLA KIRILDI

Osmangazi Mahallesindeki tek katlı evinde yalnız yaşayan Hasibe S’nin (76) evinin camı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sopayla kırıldı. Olayın yaşandığı sırada evinde tek başına olan Hasibe S. cam kırılma sesi ile büyük bir panik yaşarken, hemen oğullarından yardım istedi. Durumun polise bildirilmesiyle her sokak başında bulunan güvenlik kameraları incelendi.  Kameralara yansıyan görüntüde kimliği belirsiz 4 kişinin hiçbir sebep yokken ellerindeki sopa ile yaşlı kadının evinin camını kırarak uzaklaştığı görüldü. Şans eseri kırılan camın olduğu odada bulunmadığını böylece yara almaktan kıl payı kurtulduğunu ifade eden Hasibe S. ve mahalleliler yaşadıklarını GAZETE KIRKÜÇ’e anlattılar. 

HER GÜN BİR EVE SALDIRILIYOR

Mahallede her gün başka bir komşunun aynı olayı yaşadığını belirten mahalle sakinleri, kış aylarının gelmesi ile sokaklarda, balkonlarda oturanların da olmaması sebebiyle her gün başka birinin camlarının taş veya sopalarla kırıldığını belirttiler.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan olaylar mahalle sakinlerinin, sabrını zorlarken kentsel dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanması isteyen mahalle sakinleri “Bu kış gününde camımız kırılıyor ve bizler zor durumda bırakılıyoruz. Bu kişi ve kişilerin bulunmasını istiyoruz. Ne istiyorlar bizim camlarımızdan” ifadelerini kullandılar. Mahalle sakinleri kentsel dönüşümün biran önce başlamasını ifade ederek böylelikle hem mahallelerinin daha iyi konuma geleceğini hem de şehirde yaşanan konut sorununun biraz olsun çözüleceğini ifade ettiler.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *