AVRUPA’NIN ORTASINDA MESLEKLERİNİ ÖĞRENİYORLAR

569

Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri Viyana’da. Türkiye’de yapılan eğitim faaliyetleri ile Avusturya’da uygulanan eğitim faaliyetlerini karşılaştırma imkanı bulan öğrenciler, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra Avrupa vatandaşlığı konusunda da deneyim kazanıyor.

İŞBAŞI EĞİTİM FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi tarafından,  Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında yürütülen 2021-1-TR01-KA122-VET-000016881 numaralı ”Mesleki Becerilerimizi Avrupa Deneyimi İle Güçlendiriyoruz” başlıklı proje kapsamında öğretmenler, Avusturya’nın başkenti Viyana’da meslek okulu bünyesinde işbaşı eğitim faaliyetlerini tamamladı.

TÜRKİYE İLE KARŞILAŞTIRMA İMKANI

“Bilgisayarlı CNC Uygulamaları” alanında mesleki eğitim yürüten makine teknolojisi, mobilya ve iç mekân tasarımı ile metal teknolojisi alanlarında görevli meslek dersleri öğretmenleri 28 Kasım -2 Aralık 2022 tarihlerini arasında Viyana’da ev sahipliği yapan meslek okulunda işbaşı gözlem faaliyetlerinde bulunarak Türkiye’de yapılan eğitim faaliyetleri ile Avusturya’da uygulanan eğitim faaliyetlerini karşılaştırma imkanı buldular. Ayrıca Viyana’da kültürel etkinliklere katılarak müze ve tarihi mekanları ziyaret etme imkanı buldular.

10 ÇIRAK KALFA ÖĞRENCİ STAJ YAPIYOR

Öğrenciler, 27 Kasım – 17 Aralık 2022 tarihleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da staj faaliyetini sürdürüyor.  Proje kapsamında, yiyecek içecek hizmetleri alanından 4, güzellik ve saç bakım hizmetleri alanından 3 ile otomotiv teknolojisi alanından 3 olmak üzere toplam 10 çırak/kalfa öğrenci kendi meslek alanlarında staj çalışmaları yürütüyor. Erasmus+ programı kapsamında yürütülen bu projeyle katılımcılar mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra Avrupa vatandaşlığı konusunda da deneyim kazanıyor.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *