KÜTAHYA’DA GEÇEN ÇİZGİ FİLM GELİYOR

410

2022 yılında başlatmış olduğu Kütahya tanıtım projesi Kutopya hakkında bilgi veren ve Abdullah Reha Nazlı, Kütahya Valiliği ve Türkiye Radyo ve Televizyon Müdürlüğü (TRT) ile yapmış oldukları görüşmeler ile Kütahya’da geçen bir çizgi film projesi yaptıklarını da belirtti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve Abdullah Reha Nazlı’nın konuşmacı olarak katıldığı Kutopya başlıklı konferans Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Pınar Yazkaç, bölüm başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

‘KÜTAHYA KADİM BİR ŞEHİR’

Kütahya’nın kent tarihiyle, kültür ve sanatıyla zengin, Anadolu’nun önemli ve kadim bir şehri olduğunu belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, “Biz bu şehirde bu tarihi ve kültürel birikimi deneyimleyerek yaşamaya çalışıyoruz. Bugün burada aramızda bulunan kişiler aslında sanatçı değiller ama içinde sanat ruhu olan, sanatla işlevselliğini, faydacı yönünü de düşünerek hareket eden, bu işe gönül vermiş insanlar var.”ifadelerini kullandı.

Kutopya’nın 2022 yılında başlatmış olduğu bir Kütahya tanıtım projesi olduğunu belirten ve Abdullah Reha Nazlı, “Kütahya’da aileme ait bir kitapçıda büyümenin etkisiyle, Kütahya kent tarihi ve kültürü üzerinde çeşitli uzmanların yapmış oldukları araştırma ve sohbetlere tanıklık ettim. Bu vesileyle küçük yaşlardan itibaren bu konu üzerinde bilgi birikimime başladım ve kendimi geliştirdim.” Dedi.

‘AHMET YAKUPOĞLU REFERANS OLDU’

Gıda mühendisi olmasına rağmen kendini teknoloji, web tasarımı ve modelleme konularında geliştirdiği hakkında bilgiler veren Nazlı, Kütahya’nın tarihi ve kültürel tüm değerlerini çeşitli tarih katmanlarında simüle ederek ortaya animasyon, belgesel, çizgi film ve oyunlar çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti. Kütahya eski fotoğrafları ve Rahmetli Kütahyalı Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun kendilerine referans olduğunu belirten Nazlı, Kütahya Valiliği ve Türkiye Radyo ve Televizyon Müdürlüğü (TRT) ile yapmış oldukları görüşmeler ile Kütahya’da geçen bir çizgi film projesi yaptıklarını da belirtti. Nazlı, dinleyicilerden aldığı soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *