‘OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99’

326

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya’da okul öncesinde okullaşma oranının 5 yaş grubunda yüzde 99’a çıkarıldığını belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 14 derslikli Hediye Güral Anaokulu’nu ziyaret eden Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, okul öncesi okullaşma oranının yüzde yüz seviyesine çıkartmak için gayret göstereceklerini ifade etti.

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN BAŞYİĞİT, “KÜTAHYA İLİMİZDE OKUL ÖNCESİNDE OKULLAŞMA ORANIMIZI 5 YAŞ GURUBUNDA BUGÜN İTİBARIYLA YÜZDE 99’A ÇIKARMIŞ BULUNMAKTAYIZ” DEDİ. (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Kütahya ilimizde okul öncesinde okullaşma oranımızı 5 yaş gurubunda bugün itibarıyla yüzde 99’a çıkarmış bulunmaktayız” dedi.

‘22 ANAOKULU DAHA AÇIYORUZ’

Başyiğit, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan okul öncesindeki okullaşma oranlarının yüzde 100’e çıkarılması hedefi doğrultusunda ilimizde yaptığımız çalışmalar neticesinde Kütahya ilimizde okul öncesinde okullaşma oranımızı 5 yaş gurubunda bugün itibarıyla yüzde 99’a çıkarmış bulunmaktayız. Hedefimiz yüzde 100’e ulaşmak. İnşallah bu hedefi de en kısa zaman içerisinde gerçekleştireceğiz. İlimiz genelinde 3 yaş gurubunda 703 öğrencimiz, 4 yaş gurubunda 2 bin 204 öğrencimiz, 5 yaş gurunda ise 6 bin 607 öğrencimiz ilimiz genelindeki okullarımızda eğitim, öğretime devam etmekte, ilimiz genelinde daha önceki yıllarda okul öncesi okul sayımız iki yıl önce 8 iken bugün 28’e ulaştık. İnşallah yeni 22 anaokulu daha açıyoruz. Bununla beraber 50 sayısına ulaşacağız.

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

2 yeni özel eğitim anaokulu ve 5 yeni anaokulu inşaatına 2023 yılı içerisinde başlanacağını da vurgulayan Başyiğit, “Yatırım programına alındı. İlimizdeki bütün okul öncesi yaş gurubunda olan çocuklarımızın okul öncesine erişimini arttırmak için olanca gücümüzle gayret ve çaba içerisindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığımız yüzde 100 hedefini koydu. Ancak bakan beyin yakın zamandaki yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde yüzde 98’e ulaştığımız bilgisini edindik. Bizde bugün itibarıyla yüzde 99’a ulaştık. İnşallah yüzde 100’ü gerçekleştirmek için çaba ve gayretimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *