YÜZ BİNDEN FAZLA İSİM HAYAT BOYU ÖĞRENDİ

374

İl genelinde 2022 yılında 13 Halk Eğitim Merkezinden toplam 128 Bin 484 kursiyerin faydalandığını açıklayan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Halk Eğitimi Merkezlerinin, vatandaşların hayat boyu eğitim almalarını desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Devam eden Halk Eğitim Merkezi kurslarını ziyaret eden Başyiğit, kursiyerlerle bir araya geldi. Kursiyerlerin aldıkları kurslarla ilgili bilgi edinen Başyiğit kursiyerlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İl genelinde 2022 yılında 13 Halk Eğitim Merkezinden toplam 128 Bin 484 kursiyerin faydalandığını açıklayan Başyiğit, “Kütahya Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde 2022 yılında açılan toplam 4412 kursa 128 binin üzerinde kursiyer katılarak bu kurslardan faydalandı.” İfadelerini kullandı.

‘HAYAT BOYU EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR’

Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü çatısı altında tüm ilçelerde aktif faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezlerinin, vatandaşların hayat boyu eğitim almalarını desteklemeye devam ettiğini belirten Başyiğit, “Her yaş düzeyindeki vatandaşımızın ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik; mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyerek yetişkin eğitimlerine en kolay erişim kapısı olma misyonuyla öğrencilerin ve yetişkinlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.” şeklinde konuştu.

El sanatlarından, dil kurslarına, aile eğitimlerinden KPSS’ye kadar yıl içerisinde Hayat Boyu öğrenme sloganı ile Halk Eğitimi Merkezlerinde 7’den 77’ye her yaştan bireye çeşitli kurslar açarak gelişim-öğrenme temalı çalışmaların sürdüğünü dile getiren Başyiğit, kursa ve öğrenci verilerini de açıkladı.

HEDEF DAHA DA BÜYÜK

Başyiğit, “Kütahya Merkez Halk Eğitimi Merkezimizde ise 2022 yılında açılan 446 Mesleki Teknik kursa 12 bin 111 kursiyer, 1061 Genel türdeki kursa 39 bin 335 kursiyer katılmış olup, buna göre 237 farklı türde açılan toplam 1507 kurstan 51 bin 446 kursiyer faydalanmıştır. 2023 yılında ise gelen talepler üzerine kurslarımızı hem çeşitlendirmeyi hem de artırmayı hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitimi Merkezlerimize bekliyoruz.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *