KÜTAHYALI ŞAMPİYONLAR SEKTÖRÜ SIRTLADI

477

4. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne Kütahya’nın üretim devleri Heriş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş, Ünsa Madencilik Turizm Enerji Seramik San. Tic. A.Ş., Kütahya Porselen San. A.Ş., Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş.,damgasını vurdu

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 4. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, kamu, sektör temsilcileri ve ihracatçı firma yöneticilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti.

ŞAMPİYONLUĞU TAÇLANDI

Ödül törenine Kütahya firmaları damgasını vurdu. Seramik Sektöründe Porselen Sofra ve Mutfak Eşyası Kategorisinde Türkiye’nin kendi kategorisinde en fazla ihracat yapan firması Heriş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş oldu. Heriş Seramik şampiyonluğu ile art arda üçüncü kez ihracat şampiyonu unvanına ulaştı.

KÜTAHYA DAMGA VURDU

Seramik Sofra Mutfak ve Süs Eşyası Kategorisinin en fazla ihracat yapan firma ödülüne Ünsa Madencilik Turizm Enerji Seramik San. Tic. A.Ş. adını yazdırırken; aynı kategoride ihracatını en fazla artıran firma ise Kütahya Porselen San. A.Ş. oldu.

İKİ ŞAMPİYONLUK BİRDEN

Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş., Cam Ev Eşyası ve Cam Ambalaj Kategorisinde ihracatını en fazla artıran firma olarak iki şampiyonluk birden aldı.

4. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ninde konuşan ÇSSİB Başkanı Erdem Çenesiz, 2001’i 4.8 milyar dolar ihracatla kapatan sektörün 2002 sonunda 5.5 milyar dolarlık ihracata ulaşacağını belirtti. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ise sektörün yüksek enerji maliyetlerine rağmen yüzde 100 büyüdüğünü ve son 5 yıldır ihracatta şaha kalktığını söyledi. Kütahya Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünlerinde üretim yapan şampiyon firmaları ile bu sektördeki ihracatta büyük rol oynuyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *