KADINLAR TOPU DOKSANA ATIYOR

541

Son yıllarda kadın futbol takımları her geçen gün artarken, Kütahya’da da 1922 Dumlupınar Spor Kadın Futbol Takımı bir ilke imza atarak çalışmalara başladı. Sporun hiçbir branşında cinsiyet ayrımı olmadığını bir kez daha gösteren kadın sporcular, oynadıkları futbol ile de adeta erkeklere taş çıkarttılar

Kütahyaspor’da yıllarca başkanlık yapan Ahmet Tekdemir tarafından kurulan 1922 Dumlupınar Spor Kadın Futbol Takımı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Asım alkış sahasında çalışmalarını sürdüren 1922 Dumlupınar Spor Kadın Futbol Takımı sporcuları gerek oynadıkları oyun gerekse yaptıkları hareketlerle büyük alkış alıyorlar. 1922 Dumlupınar Spor Kadın Futbol Okulu genel kaptanı Mehmet Burhan ve antrenörü Sevgi Koltka antrenmanlarını GAZETE KIRKÜÇ’e açarken hedeflerini ve çalışmalarını anlattılar.

İLGİ ÇOK FAZLA OLDU

1922 Dumlupınar Spor FK’nün antrenörü ve Kadın Futbol Okulu’nun genel kaptanı Mehmet Burhan, Uzun seneler Kütahyaspor’da başkanlık yapan Ahmet Tekdemir önderliğinde 1922 Dumlupınar Spor Fk Kadın Takımı’nın kurulduğunu belirtti. Burhan, Mayıs ayında 1922 Dumlupınar Spor’un erkek kategorisini kapatarak, kadın futbol takımına giriş yaptıklarını ve zaman kaybetmeden antrenmanlara başladıklarını ifade etti. İlgi olur mu diye düşünürken, yazın 120 sporcuya ulaştıklarını, takımı ikiye bölerek A takımı oluşturduklarına değinen Burhan, böyle bir katılımdan duyduğu şaşkınlığı dile getirdi. İlginin hala çok yüksek olduğuna vurgu yapan Burhan ‘’Daha hala futbol okulumuzda küçük yaşta 10-15 yaş arasında katılanımız var. Yani kış aylarında katılım azalır diye düşündük ama tam tersine ilgi hala çok fazla. İnşallah da ilgi kesilmez” dedi.

‘İYİ BİR AİLE ORTAMI VAR’

İlk olmanın bir takım zorlukları da beraberinde getirdiğinin altını çizen Burhan ‘’Başka illerde bulunan kadın futbol takımlarında gözlem yaparak zorluklarımızı aştık. Şuanda da iyi bir aile ortamı var. Hem kızlarımız hem de biz çok mutluyuz’’ ifadelerini kullandı. Kadın futbol takımında kızlarla sağlam bir ilişki içerisinde olmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Burhan ‘’Kızları anlamak için ekibimizde Sevgi hocamız ve Ezgi hocamız var. Burada olsun deplasmanda olsun kızlarımızla onlar ilgileniyorlar. Onların ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyoruz. Soyunma odalarının ihtiyaçlarına kadar düşünüyorsun. Biz bu odaların perdelerine kader kendimiz ilgilendik’’ diye konuştu. Kızlarla iletişimlerini hocalarla beraber bu sayede çok sıkı tutuklarını, hem hocaların hem de kadın sporcuların kendilerini güvende ve huzurlu hissettiklerini vurgulayan Burhan şöyle devam etti ‘’Siz disiplinli bir şekilde ilerleyince kızlarımızda ne yapacaklarının ne olacaklarının farkına varıyor. Hiçbir zaman lakaytlık söz konusu olmadı. Özellikle baş antrenörümüz Murat Hoca bu tavırlara hiç izin vermedi, vermez. Kızlarımızda bu güven ortamında rahatlar. Hem hocalarımız hem de sporcularımızla çok kaliteli bir ortamımız var.”

YAZIN KURULUP KAPANAN

BİR TAKIM DEĞİLİZ

Kütahya’da da maçların vatandaş tarafından takip edilmesinin kendileri ve kadın futbolcular için büyük bir manevi destek olacağını vurgulayan Burhan, herkese gerekli bildirimlerin yapıldığını belirterek ‘’Kütahya’da kızlarımızın arkasındayız. Yazın kurulup kapanan bir takım değiliz. A takım olarak uzun seneler devam edeceğiz. Güzel bir takım kurduk, onlarla beraber iyi hedeflerle iyi yerlere geleceğiz. Takımımız Kütahya halkının desteğiyle başarıdan başarıya koşacak inşallah’’ dedi.

LİG OCAK AYINDA BAŞLIYOR

5 kişilik antrenör ekibi olduğuna değinen Burhan ‘’Sevgi, İbrahim, Mehmet, Murat hocalarımız ve ben. Hepimiz beraber hazırlık maçlarına başladık. Geçtiğimiz günlerde Afyon’a gittik. Afyon’da 2. Lig ekiplerine bir hazırlık maçı yaptık. Bu Pazar günü Bursa’daydık. Bursa’da bir hazırlık maçımız vardı’’ ifadelerini kullandı. Lige katılım payının ödendiğini ve girişlerin yapıldığını vurgulayan Burhan ‘’25 kişilik A takımımızla, 3 kişilik de bir antrenör heyetiyle beraber federasyonun bize aktardığı bilgiye göre 3. Ligde, Ocak’ın 29’unda başlayacağız’’ şeklinde konuştu.

HAYALİ GERÇEK OLDU

En büyük hayalinin Kütahya’da bir kadın futbol takımı olmasını söyleyen 1922 Dumlupınar Spor Futbol kulübü Kadın Takımı Antrenörü Sevgi Koltka, kendisinin de kadın futbolunda oynadığını ama sadece okul takımlarında oynamak zorunda kaldığını belirterek “Çünkü Kütahya’da lig yoktu maalesef. Hayalim buydu. Bir şekilde hocalarımızla birlikte bunu başardık’’ dedi. Günümüz şartlarında kadın futbol takımına bakış açısında olumsuz hiçbir tepkiyle karşılaşmadığını belirten Koltka ‘’Kütahya’nın ilk kadın futbol takımıyız. Herhangi kötü bir tepki almadık. Aksine takdirler alıyoruz’ ’ifadelerini kullandı. Koltka, kadın futbol takımının başkanı Ahmet Tekdemir ile birlikte böyle mecrada bir parça olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Mayıs ayından beri antrenmanlarına aralıksız devam ettiklerini ve katılımın beklentinin çok üstünde olduğuna dikkat çeken Koltka ‘’A takımı olsun futbol okulu olsun, istediğimizin çok çok üzerinde. Gayet güzel ilerliyoruz’ ’dedi.

RAKİPLERİ, MAÇLARDA GÖRECEĞİZ

Soğuk kış günlerine rağmen kadın futbol takımı oyuncularının hiçbir antrenmanı kaçırmadığını belirten Koltka şunları söyledi “Kızlarımız çok yetenekliler. Futbolun erkeklere özgü bir şey olmadığını sporun hiçbir dalında cinsiyet ayrımı olmadığını düşünüyoruz. Kadın futbol takımında da kızlarımız, saha da ve saha dışında bunu başarı ile temsil ediyorlar.’’ Türkiye’de kendi düzeylerinde çok fazla takım olmadığını birkaç rakip takım üzerinde gözlem yaptıklarına değinen Koltka “Amatör olmadığı için 3. Ligden başlıyoruz. Bizim kulvarımızda Türkiye’de çok takım yok. Rakiplerimizi çok fazla izleme şansımız olmadı. Hazırlık maçları yapıyoruz. Birkaç takım orada gördük ama rakiplerimizin hepsini görmedik. Rakipleri, maçlarda göreceğiz’’ diyerek sözlerine son verdi. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *