BU YATIRIM KÜTAHYA’YA DEĞER KATACAK 

460

 Gazetemizdeki kızlar beni rahat bırakmayacak. Geçen hafta içinde birbirinden önemli haberler yaparak beni yazmaya zorladılar. İlk önce editörümüz Fatma Sümer, üniversite öğrencilerinin ulaşım sorunlarını gündeme taşıyarak onların sesi oldu ilgilileri haberdar etti. Bende buradan haberin önemine değinerek, çözülmesinin öğrenciler ve şehrimiz açısından faydalı olacağını belirttim. Haberimiz ve yazımızla biz görevimizi yaptık şimdi sıra ilgili ve yetkililerde. Ardından 20 Aralık günü gazetemiz haber editörü Şeyma Dönmez Demirdaş, ekonomik sorunların gündemde olduğu bugünlerde bu şehirde yaşayan herkesi sevindireceğini umduğum bir haber yaptı bize de yazmak farz oldu.

 Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de derinden etkileyen, acılar yaşatan, ekonomilerin kötüleşmesine neden olan salgının meydana getirdiği sorunlar bitmeden Rusya- Ukrayna savaşının başlaması, Avrupa’da enerji krizine yol açması, sanayi üretiminin düşmesi, piyasaların duraksaması, bunların bizde olmaması ülkemizi cazibe merkezi konumuna getirdi. Böyle sıkıntılı bir süreçte ülkemizde ve ilimizde yatırımların yapılması, üretim ve ihracatın artarak devam etmesi Türkiye’nin güvenilir bir liman olduğunu üretimin, istihdamın ve ihracatın bundan sonrada artarak devam edeceğini gösteriyor. Bu olumlu gelişmeyi gören yatırımcılar bunları fırsata dönüştürmenin gayretiyle ülkemizde ve ilimizde yatırımlarını sürdürmeleri bizi sevindiriyor umutlandırıyor.

 Bunlardan biride ürünleriyle dünyaya ve Türkiye’ye nam salmış NG Kütahya Seramik. Şehrimizde seramik ve porselen sanayinin öncüsü olan NG Kütahya Seramik, ilimizin kalkınmasında, gelişmesinde ve tanıtılmasında önemli bir yere sahip. Zira ülkemizin neresine gitseniz bu firmanın ismiyle karşılaşırsınız. Doğup büyüdükleri Kütahya’ya yaptıkları yatırımlardan yetinmeyerek daha fazlasını yapmayı, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine değer katmayı şiar edinen NG Kütahya Seramik yatırımlarına devam ediyor olması Kütahya’ya verdikleri değerin bir göstergesidir. 

  Piyasalarda yaşanan pahalılığa rağmen var olan siyasi ve iktisadi istikrarı birileri bozmaya çalışsa da iktidarın müteşebbislere sağladığı destek ve teşviklerden istifade ederek, cesaret alarak yatımlarını, iş alanlarını, üretimlerini ve ihracatlarını artırarak devam etmelerinden Kütahya’da nasibini alıyor. 240 Mağazasıyla yaygın bir satış ağına sahip olan NG Kütahya Seramik Türkiye ‘de en büyük ebatlı seramikleri üreterek adından övgüyle söz ettiren medarı iftiharımız marka bir kuruluş. Yaptıkları ve yapacakları yatırımlar konusunda bilgi veren NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erkan Güral, 2014 yılından bu yana Türkiye’de en büyük ebatlı seramikleri ürettiklerini belirterek” Aynı iddiamızı bugünde sürdürüyoruz. Bu kez daha büyük ebatlarda üreteceğimiz seramiklerle yine adımızdan söz ettireceğiz.” diyerek geldikleri yeri ve elde ettikleri başarıyı ifade ediyor.

 Kazandıkları ile şehrimize yeni istihdam alanları kazandıran, son 4 sene içinde 410 milyon Avroluk yatırımla 1300 kişiye doğrudan istihdam sağlayan NG Kütahya Seramik, bir İtalyan firmasıyla birlikte büyük ve ileri teknolojiyle donatılacak bir yatırımın müjdesini vermesi ilimiz adına sevindirici bir haber. Seramik ve porselenin başkenti Kütahya’ya yakışan bir tesis kuracaklarının müjdesini veren Sayın Erkan Güral’ın açıklamalarını Şeyma’nın o güzel haberinden bir özet yaparak vereyim.

 Yeni fabrikaların aynı zamanda Türk sanayisindeki dijital dönüşümün mihenk taşlarından bir tanesi olacağını dile getiren Erkan Güral, ” 0 karbon salımı hedefiyle çevreci, otomasyon alt yapısıyla ülkemizdeki 4. Sanayi devriminin öncüsü bir tesisi ekonomimize kazandırarak son 4 yıl içinde 410 milyon euroluk yatırımla bin 300 kişiye direkt istihdam sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Yeni yatırımlar tam otomasyona sahip robotik sistemler üzerine kurulu bir tesis olacaktır” diyerek tesisin teknolojisi hakkında bilgi veriyor. 75 milyon Euroluk yatırım, 3 milyon metrekare üretim kapasitesi ile hizmete girecek yeni yatırım dünyada sadece sayılı firmalar tarafından üretilen bu inovatif ve katma değerli ürünler ile ülkemize büyük bir ihracat girdisi sağlayacağını belirten Erkan Güral, ” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikalarına yön verirken bize çizdiği istikamet yatırım, üretim, istihdam ve ihracattır. Bizde bu vizyona uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu yatırım kararını alırken ülkemize, milletimize ve ekonomimize duyduğumuz güven bize cesaret veriyor. En zor ve kritik zamanlarda bile yatırım yapmaktan ve istihdam oluşturmaktan vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Bu cesaretimizin altında atamız babamız Nafi Güral Bey’in bize nasihati yatıyor. Nafi Bey kriz kelimesini lügatinizden çıkarın der bize. Bizde bu sebeple şartlar ne olursa olsun istihdam oluşturmaya devam ediyoruz” diyerek her zaman çalışmayı, üretmeyi ve kriz edebiyatı yapmamayı öğütleyen babaları Nafi Beyin sözünü hatırlatıyor . Haber detaylı ve uzun benimde yerim dar. ” Sakın oynamasını bilmeyen gelin yerim dar” ata sözünü bana hatırlatmayın. Çünkü bu bir köşe yazısı makale değil.

 Başkaları paralarını yastık banka, Emlak’a, arsaya yatırırken bu memlekete yatırım yapana, iş kapısı açana ne kadar dua ve teşekkür etsek azdır. Hem kalkınamadık, gelişemedik diye yakınırız dururuz hem de bir şeyler yapmayız. Hülasa bu kadim şehrin asaletine bu vahim atalet hiç yakışmıyor. Bize yakışanı yapmamız temennisiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *