KÜTAHYALI KADINLAR ‘BİZ DE VARIZ’ DİYOR

537

Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi’nin yıllardır hayalini kurduğu Miras Lezzetler’in açılışında konuşan Başka Işık, Kütahyalı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini uygun bir yer olmadığı için pazarlayamadığına değinerek “Kütahyalı kadınlar artık şehrin geleceğinde biz de varız diyecek” şeklinde konuştu

Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi’nin bünyesinde faaliyet gösterecek olan Miras Lezzetler açıldı.

LEZZETLİ YÖRESEL ÜRÜNLER SUNULACAK

Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi’nin yıllardır hayalini kurduğu Miras Lezzetler’in açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.  Eskişehir yolu üzerinde Azot Fabrikasının karşısında yer alan Miras Lezzetler, misafirlerine birbirinden lezzetli yöresel ürünler sunacak.

Kadın kooperatifinin kurulması için göreve gelir gelmez çalışmaya başladıklarını belirten Belediye Başkan Prof. Dr. Alim Işık, “Kooperatifi kurduk, araya pandemi girdi çalışmalar durakladı. Pandemi süreci bittikten sonra kadınlar yeniden faaliyete başladılar ama o arada da kadınların böyle bir iş yerine sahip olabilmesi için Belediye’ye ait bir mekân yoktu. O süreçte bu alanın Hazinemiz ve Milli Emlakla takas usulüyle Belediyemizin uhdesine geçmesini sağladık. Belediyemizin mülkü haline getirdikten sonra da usulüne uygun açık ihale yöntemiyle ihaleye çıktık ve Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifimiz bu ihaleye girip üzerinde bulunduğumuz arsa ve binaları kiraladı 10 yıllığına. Usule ve hukuka uygun olmak kaydıyla yapılması gerekenleri de yaptık.” Dedi.

‘ÜRETEN KADINLAR HAKKINI ALACAK’

2022 yılının son haftasında böyle bir işletmeyi açmaktan onur duyduklarını dile getiren Başkan Işık, “Evinde iş yapan binlerce kadının el emeği göz nuru ürettiği mal veya hizmeti buralarda sergileyeceği mekânları da inşallah burada ilerleyen günlerde kazandıracağız. Yani Kütahyalı kadınlar yöresel olarak bu şehrin değeri ne varsa onu üretip kooperatifimiz aracılığıyla burada ya kendileri ya da kooperatifimizin yetkilileri vatandaşımızın hizmetine ya da satışa sunup hakkıyla onu değerlendirebilecekler. Daha önemlisi kadınlarımızın bu vesileyle bir araya gelmesi, şehrin geleceğin de biz de varız demesi. Çünkü bugüne kadar kadınlar evi yönettiler, birçoğu el emeği göz nuru ürüne katkıda bulundu, evinden çıkıp uygun bir yer olmadığı için pazarlayamadı. Kadınların hakkının karşılığını alabileceği bir merkez olacak burası. Bir taraftan da eğitilecek. Kütahya hangi üretimleri hangi usulle yaparsa daha uygun olur, daha rahat satılır. Bunun eğitimleri olacak. İhtiyaç olan ürünler nasıl üretilmeli gibi eğitimler bir taraftan devam ederken kadınlarımızın ürettiği mal veya hizmetlerin de değerlendirilmesini sağlamış olacağız.” İfadelerini kullandı.

‘HER BAŞARILI KADININ YANINDA BİR ERKEK OLACAK’

Katılımcı Kadın Kooperatifi’ni her daim destekleyeceklere değinen Işık, “Nasıl her başarılı erkeğin arkasında, yanında bir kadın vardır sözü yaygınsa her başarılı kadının yanında da birer erkek olacağından emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Bütün kadın girişimcileri tebrik eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise, “Bu mekân, Kütahya’nın her tarafında yapılan üretimlerin güzel bir şekilde pazarlanmasına da inşallah vesile olacak.” dedi.

Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi Başkanı Cemile Gül, “Kütahyalı kadınlar olarak bir araya toplandık. Ayrım yapmaksızın biz olarak bir araya geldik. Bir araya gelmemiz Belediye Başkanımızın projesiydi. Sayın başkanım ellerinizden hürmetle öpüyorum. Belediyemizde çalışan ve bize destek olan işçisinden memuruna müdürüne kadar herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Miras Lezzetler’in açılış törenine; AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Sanatçı İzzet Altınmeşe, Daire Müdürleri, Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi üyeleri katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *