UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TRAFİĞE ÇIKTI!

517

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 ilde ilk defa, Araç içi Uyuşturucu Kullanımının Engellenmesi Uygulaması gerçekleştirildi. Kütahya polisi de Domaniç-Tavşanlı yolundaki bir araçta 83 Bin 783 TL değerinde metamfetamin yakalayarak uygulamaya büyük katkı sağladı

TÜRKİYE’DE BİR İLK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilde ilk defa, 3 Bin 118 ekip, 9 Bin 674 personel ve 114 narkotik dedektör köpeğiyle Araç içi Uyuşturucu Kullanımının Engellenmesi Uygulaması gerçekleştirdiklerini duyurdu. Türkiye’de ilk kez 81 ilde hayata geçirilen uygulamayla 27 Bin 707 araç kontrol edildi. 142 şüpheli şahsa işlem yapıldı. 2 bin 173 araca idari para cezası uygulandı, 81 araç trafikten men edildi.

Bakan Soylu’nun talimatı üzerine harekete geçen Kütahya polisi, bir araçta piyasa değeri yaklaşık 83 bin 783 TL olan uyuşturucu ele geçirdi.

83 BİN TL’LİK UYUŞTURUCU YAKALANDI

Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin tespit etmiş olduğu araç ile Ö.K isimli şahsın Kütahya’ya uyuşturucu sevkiyatı yapacağı ve Tavşanlı ilçesi üzerinden geçeceği bilgisine ulaşıldı. Domaniç-Tavşanlı üzerinde uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan içerisinde 2 şüphelinin bulunduğu araçta 119,69 gram piyasa değeri yaklaşık 83.783 TL olan metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Şüpheli Ö.K’ya Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan işlem başlatılırken, araçta bulunan B.D isimli şahsın dosya çerçevesinde tanık olarak ifadesi alınacak. B.D isimli şahsa kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı. Gözaltına alınan Ö.K ise adli makamlara sevk edildi.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *