HADİ ORADAN!

411

 Hadi oradan diyerek tepki gösterdiğim İngiliz haber ajansı Thomson Reuters. Hedefi Türkiye ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olan bu ajans yayımladığı ” Büro Şef Yardımcılığı” iş ilanında ” Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL’nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikâye sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var: ifadeleri yer aldı. Bu ilana göre ajans şef yardımcısı değil ‘Tetikçi” arıyor.

 Başta iktidar kanadından olmak üzere toplumun her kesiminden büyük tepki çeken bu ilana muhalefet cenahından herhangi bir reaksiyonun geldiğini ben duymadım görmedim. Oysa bu gibi durumlarda sessiz kalmamalılar en üst perdeden tepkilerini göstermeliler. Çünkü burada söz konusu olan Türkiye.  Ülkemizi ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İngiliz haber ajansı Reuters’ın evrensel gazetecilik ilkelerini ve medya ahlakını hiçe sayan bu tavrına TRT World sessiz kalmayarak çok anlamlı bir karşılık verdi tabii anlayana.

 TRT World ilanında nezih bir dil kullanarak herhangi ülkeyi ve bir siyasi lideri hedef almadan ” Ard arda gelen Britanya hükümetlerinin Kovid 19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi Kraliyet modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var.”

 Kendi iç sorunlarını perdelemek için dikkatleri ülkemize yöneltmek amacı güden bu gibi edepsizlikler Sayın Cumhurbaşkanımızın insani, vicdani, siyasi ve yönetim biçimini zayıflatmaz daha da güçlendirir. Zira biz ülke olarak tüm kurumlarımızla başka ülkeleri ve yöneticilerini direk hedef almadık, içişlerine yönelik herhgi bir harekette ve hakarette bulunmadık ama haddini aşanlara da sessiz kalmadık. Emperyalizmin benzeri hareketleri Sayın Cumhurbaşkanının sevgisini ve dolayısıyla oylarını dahada bereketlendiriyor. Çünkü yerli ve milli ruh onu gerektiriyor.  Bizim kadim tarihimizde ve insani değerlerimizde bu hep böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir inşallah. Bu temenniyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *