SANAYİCİLERİN 2023 YILI BEKLENTİSİ

676

Kütahya Sanayisinde çarklar hızla dönmeye devam ederken, sanayiciler 2023 yılından beklentilerini açıkladılar. Huzur ve Güvenle yatırımların yeni yılda da devam edeceği vurgulanırken, yükselen ivmenin de artacağı kaydedildi

Son dönemde özellikle ihracatta dikkatleri üzerine çeken Kütahya sanayisi 2022’yi de büyük bir başarıyla tamamladı. Şehrin sanayi gelişiminde lokomotif rol oynayan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu ve 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner Kütahya sanayisinin 2023 beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘SANAYİCİ HUZUR VE GÜVEN İSTER’

Sanayicinin huzur ve güven istediğinin altını çizen Salih Çetiner, “Biz devletimize güveniyoruz. Sanayici huzur ister. Sanayici desteği neyle ister? Güvenle ister” dedi.  Türkiye sınırları içinde kurulan 370 civarında OSB ile yatırımların devam ettiğine vurgu yapan Salih Çetiner, “Tüm Türkiye sanayisinin 2023’ten istediği huzur ve güven. Bunlar olduğu zaman yatırımlarımız devam eder.” İfadelerini kullandı. Çetiner, Kütahya’daki OSB’lere de gelmeye devam eden Yurtdışı kaynaklı yabancı yatırımcılarının da aynı taleplerde olduğunu vurguladı.

‘İVME ARTARAK DEVAM EDECEK’

Sanayici için hayırlı ve bereketli bir yıl temennisinde bulunan Tolga Eskioğlu, Kütahya sanayisinin giderek yükselen bir ivme kazandığını bu ivmenin 2023’de de bu artırarak sürdüreceğine dair inançların tam olduğunu vurguladı. İhracatta da artış eğrisinin artmasını ümit ettiklerini dile getiren Eskoğlu, sanayicinin 2023 yılında enerji sorunları yaşamayacağının ön görüldüğünü belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *