OTOBÜS ZAMMI YOLDA

451

Belediye Meclisinin 2023 yılı ilk toplantısında otobüsçü esnafının ulaşıma zam talebi olduğu belirtildi. Talebin bir sonraki mecliste komisyona havale edilmek üzere gündeme alınacağını ifade eden Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Komisyonun çalışması üzerine kararı veririz. Kütahya Belediyesinde kimsenin hakkı yenmez” dedi.

2023 yılının ilk Belediye Meclisi Toplantısı Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Denetimli özel halk otobüslerine gelir desteğinin müzakere edildiği toplantıda Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odasının ulaşıma zam talebinde bulunduğu da belirtildi.

MOTORİN İNDİRİMİNİ HATIRLATTI

Odanın geçtiğimiz gün talep yazısını ilettiğini belirten Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, daha önceki zammın motorin fiyatlarında artış göz önüne alınarak yapıldığını son günlerde ise motorin fiyatlarında bir düşüş olduğunu hatırlattı.

‘KİMSENİN HAKKI YENMEZ’

Konunun bundan sonraki mecliste gündeme geleceğini dile getiren Damcı, “Belediyemizin müdürleri her zaman mevzuata uygun hareket ederler. Kimsenin de hakkı yenmez. Konu meclise gelir komisyona havale edilir. Komisyon toplanır üzerine çalışır, onların takdiri ve bizim kararımız ile sonuç belirlenir. Gerekli ücret zammı yapılır ya da yapılmaz.” İfadelerini kullandı.

2023 YILININ İLK TOPLANTISI

Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 1. Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Denetim Komisyonuna üye seçimi gizli oyla yapıldı. Can ve mal kayıplarını önlemek daha düzenli trafik akışını sağlamak amacıyla EDS kurulumunun finansmanı için Başkan Işık’a kredi kullanım yetkisi verilmesi CHP grubunun red oyuyla onaylandı. 

Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Komisyonu’na havale edilen şehrin muhtelif mahallerinde, isimsiz bulunan cadde ve sokaklara isim verilmesi konusunun müzakeresi karara bağlandı.

‘BELEDİYEYE MALİYETİ 6,5 MİLYON’

Denetimli özel halk otobüslerine gelir desteğinin de müzakere edildiği toplantıda konuşan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Geçen sene başladığımız bir uygulamaydı. Ocak ayından itibaren ücretsiz biniş yapan vatandaşlarımızın devlet desteğinin ardından kalan kısmın Kütahya Belediyesi tarafından karşılandı. 2022 yılında uygulamanın belediyemize maliyeti 6,5 Milyon TL oldu. Az bir maliyet değil. Eylül ayında aldığımız karar ile 31. 12. 2022 tarihine kadar uygulamayı uzatmıştık. Desteğin tekrar ödenip ödenmemesi için karar almalıyız.” İfadelerini kullandı.

Gündem maddesinin Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *