‘MİLYONLARCA MEMUR VE EMEKLİ MAKYAJLI RAKAMLARA MAHKÛM EDİLDİ’

419

İktidarın milyonlarca memuru ve emekliyi sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm ettiğini belirten CHP Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, kimsenin bir ayda en düşük emekli aylığı olan 5 Bin 500 TL ile geçinemeyeceğine vurgu yaptı.

İTİRAZ ORANI YÜKSELTTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, emekli ve memur maaşı zamları ile ilgili basın açıklamasında bulundu. TÜİK’in makyajlı verileriyle 2023 yılının ilk 6 ayı için memurların ve emeklilerin maaşlarında yapılacak artışın önce yüzde 16,4 olduğunu belirten Zeliha Aksaz Şahbaz, ardından 3 Ocak Salı günü, memurun ve emeklinin hakkı değilmiş de AK Parti Genel Başkanı’nın lütfuymuş gibi artış oranının yüzde 25 olarak açıklandığını hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun itirazının ardından 4 Ocak Çarşamba günü artış oranının yüzde 30‘a yükseltilmek zorunda kaldığını dile getiren Aksaz Şahbaz, yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında yüzde 30 artışın yetmeyeceğini vurguladı.

BİR YANDA ENFLASYON BİR YANDA VERİLER

İktidara yakın İTO’nun dahi yıllık enflasyon verisinin yüzde 93, Bağımsız ENAG’ın yıllık enflasyon verisinin yüzde 137, iktidarın manipülasyon kurumu olan TÜİK’in yıllık enflasyon verisinin ise yüzde 64,27 olduğunu ifade eden Aksaz Şahbaz, “Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda Saray’ın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm etmiştir.” Dedi.

Yüzde 30’Iuk sefalet artışının 15,40 puanı, yani yarısından fazlasının TÜİK’in makyajlı 6 aylık enflasyon verisinden oluştuğuna dikkat çeken Aksaz Şahbaz, “Erdoğan’ın sadaka verircesine yaptığı ve müjde olarak sunmaya çalıştığı artış ise bu oranı ikiye dahi katlamamıştır. Ülkenin hazinesinden faizcilere, tefecilere her ay on milyarlarca lira aktaran Saray iktidarının çalışanlarımızın ve emeklilerimize reva gördüğü artış oranı yüzde 14,6’dan ibarettir.” Dedi.

‘5500 TL İLE KİMSE GEÇİNEMEZ’

İktidarın TÜİK’i de kullanarak adım adım tüm ücretleri asgari ücret seviyesine getirdiğine değinen Aksaz Şahbaz,  “2015 yılında ortalama memur aylığı asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilemiştir. Türkiye’de 13,9 milyon emekli ve dul yetimin 8 milyonun a yakını asgari ücretin altında aylık almaktadır. İşte bu sefalet düzeninde Erdoğan utanmadan en düşük emekli aylığının 5500 TL olacağını açıkladı. 5500 TL ile bir ayda kim geçinebilir? Hiç kimse! AK Parti Genel Başkanı açIık sınırının Aralık itibariyle 8 bin 130 TL olduğu ülkemizde, 5500 TL emekli aylığı vermekle övünüyor. Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifini ise reddediyor.” İfadelerini kullandı.

‘SÖZ VERİYORUZ’

İktidarın tercihini açlığı ve yoksulluğu reva gördüğü emekliden, memurdan, işçiden yana değil, bir avuç yandaştan yana kullandığını ifade eden Aksaz Şahbaz, “Milyonlarca emeklimize ve memurumuza söz veriyoruz. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız,  Emeklilerimiz arasındaki Maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız.    Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz. Hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız!

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *