ŞİDDETLİ KURAKLIK TEHDİDİ ALTINDAYIZ

445

Kütahya’da havalar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, önümüzdeki yılda su sıkıntısı yaşamamak için kentin birçok noktasında kuraklığında son bulması için dua edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuraklık haritasında ise Kütahya’nın yaşadığı şiddetli kuraklık için acil durum ibaresi yer alıyor.

Kış aylarına girilmesine rağmen Kütahya, son günlerde yazdan kalma günleri yaşıyor. Geçtiğimiz senelerde bu dönemlerde yağmurlar sona erip karlı günler başlıyordu ancak bu sene sabah ve akşam saatlerindeki kuru soğuk haricinde havalar üşütmüyor bile. Beklenen yağışların gelmemesi ise vatandaşları gelecek günler için endişelendiriyor.

KURAKLIK HARİTASINDA

DURUM VAHİM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Normalin Yüzdesi Metoduna göre açıkladığı veriler ise Kütahya’da yaşanan kuraklığı resmi olarak gözler önüne seriyor.

Kuraklık haritasının 1 aylık değerlendirmesinde Kütahya’nın 2022 Kasım Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumu Şiddetli Kuraklık (Acil Durum) olarak belirtildi. 3 Aylık değerlendirmelerde de durum vahametini koruyor. Eylül 2022- Kasım 2022 verilerinde Kütahya ve tüm ilçelerinin kuralık durumu “Şiddetli Kurak” olarak açıklandı.

SUSUZLUK KORKUSU ŞEHRİ SARDI

Öte yandan kentin yaz döneminde su sıkıntısıyla karşı karşıya kalma ihtimali üzerine vatandaşlar, şehrin birçok noktasında yağmur duasına çıktı. Hisarcık ve Emet’te yaşanan kuraklığın son bulması dualar edildi, hayırlar yapıldı. Kütahya Merkez’de de son Cuma namazında kar yağışı için dualar edildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *