‘STADYUM MEVCUT YERİNDE YAPILMALI’

401

Şehrin Belediye Başkanı olarak stadyumun, mevcut stadın yerine yapılması görüşünde olduğunu açıklayan Başkan Işık, gerekçelerini üç nedenle sıraladı. Başkan Işık, MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, İl Başkanı Selçuk Alıç ve bir AK Parti Milletvekilinin de aynı görüşte birleştiğini vurguladı

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, yeni stadyumun mevcut yerine yapılması gerektiğini belirtti.

Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kütahya ziyaretinde stadyumun müjdesinin tüm Kütahya’yı memnun ettiğini ifade eden Başkan Işık, “Stadyum yeri bakanlığın ve ilgili birimlerin teknik incelemeler sonucu vereceği bir karar. Ancak bize sorarsanız ben şehrin belediye başkanı olarak stadyumun, üç nedenle mevcut stadın yerine yapılmasını istiyorum.” Dedi.

‘YENİ MACERALARA YOL AÇMAYALIM’

İlk nedeni mevcut stadın bulunduğu yerin yeşil alan olarak korunması olarak açıklayan Başkan Işık, “Farklı bir alana yapıldığında mevcut stadyumun yerini başka şekilde değerlendirelim denildiğinde iş işten geçmiş olabilir. Çünkü orası kamunun arazisi bakanlığın istediği gibi tasarruf hakkı var. Bize gelirsem biz yine imar konusunda önerilerimizi söyleriz ama engel olamayız. Orada DSİ, İdare Mahkemesii Gençlik Spor ve Milli Eğitim bulunuyor. Oranın yeşil alan olması mümkün görünmüyor. Stadyum hazır yeşil alanken orayı koruma imkânı elimizde varken yeni maceralara yol açmayalım derim ben.” İfadelerini kullandı.

TARAFTAR NASIL GİDECEK?

İkinci nedenin ulaşım olduğuna değinen Başkan Işık, aracı olmayan da dahil her vatandaşın mevcut stada kolay gelebildiğini dile getirdi. Çevredeki, şehir merkezindeki esnafın maç günlerinden daha rahat yararlanabildiğine dikkat çeken Işık, “Üçüncüsü ve en önemlisi süre. 0’dan başka bir yerde yapılacak stadyumun en 2 -3 yıl imalat süreci var ama aynı yere yapılırsa 1 yılda yapılması mümkün. Yeni stadyumu beklersek biraz geç olabilir.” Şeklinde konuştu. Şehrin trafik, ulaşım ve yerleşim sorunlarını birlikte değerlendirmek gerektiğini altını çizen Işık, “Bizim yeni Kütahya bölgesine gideceğimiz tek yol var. Sanayi içinden çıkan TOKİ üst geçit bölgesi. Düşünün ki maç günlerinde şehrin taraftarı TOKİ’ye gidecek. Ama nasıl gidecek?” sorusunu yöneltti.

‘BİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE AYNI GÖRÜŞTE’

Mevcut stadın yerinde şehre yakışır bir stadyumun en akıllı teklif olarak göründüğüne vurgu yapan Işık, MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç ve bir AK Parti Milletvekilinin de aynı görüşte birleştiğini açıkladı. “Aklıselim ortada buluşuyor ama şehrin kamuoyunun da bir noktada buluşması lazım. Ben açık ve net fikrimiz söyledim stadyum mümkün olan en kısa sürede tamamlanmalıdır.” Diyen Başkan Işık bunun da mevcut yerde mümkün olacağını belirtti.  

Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na stadyum müjdesi için teşekkür eden MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, şu ifadeleri kullandı: “Biz de stadyumun mevcut yerinde kalmasını istiyoruz. Hedefimiz Belediye Kütahyaspor olarak 2. Lige çıkmak eğer diğer başka stadyum yapılırsa zemin etüdü, alt yapısı 3 -4 yıl sürüyor. Ama mevcut yerimizde alt yapı hazır. Artı mevcut yerde yapılması maliyeti üçte bire indirecek. Devletimizden çıkan paraya yazık. İnşallah en doğru karar çıkar, sağduyu kazanır.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *