KÜTAHYA MANŞETTE

354

“Manşetlerle Kütahya Sergisi” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yoğun bir katılımla açıldı. Sergide Kütahya’da görev yapan basın mensuplarının emeği ile hazırlanan ve yayınladığında Kütahya’ya damga vuran gazete manşetleri Kütahyalılarla buluştu.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Keramika ile işbirliği halinde Merhum Necati Ünal anısına “Manşetlerle Kütahya Sergisini” hayata geçirdi.

‘YEREL BASIN KAN KAYBEDİYOR’

Sera AVM’de yoğun bir katılımla açılan sergide konuşan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, böyle bir günde en büyük temennilerinin; her geçen gün kan kaybeden ve artan maliyetler yüzünden zor günler geçiren basın mensuplarının sorunlarına kalıcı çözümler bulunması olduğunu vurguladı.

‘GAZETECİLER KAMU İLE

KAMUOYUNU BİRLEŞTİRİYOR’

Gazetecilerin; kamunun kamuoyuyla birleştirilmesinde, doğru bilginin aktarılmasında ve kamuoyundan gelen taleplerin kamu yöneticilerine iletilmesinde en önemli görevi yerine getirdiğini belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Biz de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu işi layıkıyla yapan yerel medya temsilcilerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

‘BUGÜN BİR VESİLE’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün basın emekçilerinin çektikleri zorluklarının altının çizilmesi için bir vesile olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, Kütahya’da görev yapan bütün basın mensuplarının mesleğinde bir duayen olmasının ve meslek hayatlarını kazasız belasız geçirmelerini temenni etti.

Açılış konuşmalarının ve İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılan duanın ardından il protokolünün kurdelesini kestiği sergi gezildi. 2022 yılında Kütahya’nın nabzının tutan “Manşetlerle Kütahya Sergisi” bugün de ziyaretçilerini bekliyor.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti ve Keramika işbirliği ile Merhum Necati Ünal anısına düzenlenen “Manşetlerle Kütahya Sergisi” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sera AVM fuaye alanında açıldı. Açılışa; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Gelecek Partisi İl Başkanı Serdar Seven, Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunar, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin, Keramika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necla Bayram, kurum müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, STK yöneticileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

NECATİ ÜNAL ANISINA DÜZENLENDİ

10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla düzenledikleri “Manşetlerle Kütahya” sergisinde bu defa bir farklılık yaptıklarını belirten Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, “Bu sene sergimizi 5 Mart 2022 tarihinde aramızdan ayrılan iş insanı Rahmetli Necati Ünal anısına düzenliyoruz.” Dedi. Sağlam, katılımlarından dolayı herkese, tüm gazeteciler adına teşekkür etti. Yerel basının sorunlarına dikkat çeken Sağlam, her zaman Kütahya için çalışmaya ve projelerde yer almaya devam edeceklerini belirtti. 10 Ocak Gününün aynı zamanda İdareciler Günü olduğuna dikkat çeken Sağlam, tüm idarecileri kutladı.

5 Mart 2022 tarihinde rahmetli olan iş insanı Necati Ünal’ın kızı Keramika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necla Bayram, açılış konuşmasına Cemal Süreya’nın “Sizin Hiç Babanız Öldü mü?” şiiri ile başlaması açılışta duygu dolu anlara sebep oldu.

‘BİRBİRİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ’

Ülke olarak zor bir yıl geçirdiğimizin altını çizen Bayram, “Pandeminin negatif izleri dünyada yaşanan küresel krizler ve insanların ümitsizliği ancak yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen inancımız ve birbirimizden aldığımız güçle ayakta durmayı ülkemiz için üretmeyi kendimize hedef edindik. Keramika ailesi adına hepiniz Sevgili Babam Necati Ünal’ın bizlere emanet ettiği Keramika’yı yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.” Dedi. Kamuyonu her zaman hızlı ve doğru şekilde bilgilendiren ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Bayram, ahde vefa örneği göstererek Necati Ünal’ın fotoğraflarıyla bir sergi oluşturma fikri ile bu güzel ortama sebep olan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam başta olmak cemiyetin yönetim kuruluna, üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.  

‘BİR VEFA ÖRNEĞİ’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, bu alanda evine ekmek götürmek için gece gündüz demeden zor şartlarda vatandaşa haber kaynağı taşınmasında ter döken tüm gazetecilere şükranlarını sundu. Yerel medyanın sorunlarının artık ciddi bir noktaya geldiğine değinen Başkan Işık, “Hem yerelde hem genelde bu işin çözümü konusunda inanıyorum ki ilgililer üzerine düşeni yapacaklardır.” Dedi. Dijital medyanın her geçen gün büyüdüğü ve daha büyük alanlara yayıldığı, artan maliyetler nedeniyle ayakta durmanın çok zor olduğunu ifade eden Işık, bu işi fiziksel gazete basarak yürütmenin sıkıntılı bir noktaya geldiğini vurguladı. “Manşetlerle Kütahya Sergisinde Merhum İş insanı Necati Ünal’ın fotoğraflarının da sergilenmesinin bir vefa örneği olduğuna vurgu yapan Başkan Işık, Ünal’ın Kütahya’nın önde gelen ve bu şehre değer katan ender insanlarından biri olduğunu belirterek kendisini rahmet ve minnetle yad etti.

RAHMETE ERMİŞ BASIN MENSUPLARINI ANDI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün kutlanmaya başlama sebebi hakkında bilgi veren Kütahya Valisi Ali Çelik, bugünün gazeteciler için toplumun her kesiminde yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunu anlatmak, karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için bir vesile olduğunu vurguladı. Basının, kamu ile kamuoyunu, insanla insanı, duygu ile duyguyu ve iletişimle iletişimi bir araya getirdiğini dile getiren Vali Çelik, “Kütahyamıza hizmet eden etmiş hayatını kaybeden onlarca basın dostumuz olmuştur onları da rahmetle anmak istiyorum. İnşallah, sizin içinde bulunduğunuz sıkıntılı sürecin aşıldığı daha güzel günler de yaşarız.” Dedi.

Vali Çelik sözlerine, “Burada toplanmamıza vesile olanlardan biri de Necati Ünal, iyiliklerle yaşayan unutulmuyor. İyi olan iyi oluyor. Bunun karşılığında çalışmada, başarıda, gayrette de iyi olan iyi oluyor ve insanların saygı duyduğu duayen insanlar olarak karşımıza çıkıyor. Sergimizin Necati Ünal’a atfedilmesi iyi olanın altının çizilmesi olmuş. Umarım kalıcı işler yapacak insanları, şehrimizde, ülkemizde misafir etmeye devam ederiz.” Diyerek son verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *