‘MAAŞLAR YENİDEN BELİRLENMELİ’

366

Kamu Konfederasyonları Platformu, kamu çalışanları ve emeklilerinin maaşlarının yeniden belirlenmesi talebiyle basın açıklamasında bulundu. Açıklamada “Hak kayıplarımı iade edilene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” denildi.

Kamu Konfederasyonları Platformu Kütahya’da basın açıklamasında bulundu. Asgari ücrete yapılan artış sonrası asgari ücret ile memur maaşlarının neredeyse eşitlendiğinin belirtildiği açıklamada emeklilerin ücretlerinin ise asgari ücretin dahi altında kaldığı ifade edildi.

Sorunun asgari ücretin çok artırılması değil, kamu çalışanları ve emeklilerinin ücretlerinin komik ve acınacak artışlara maruz kalması olduğuna vurgu yapılırken; “Kamu çalışanları ve emekliler olarak; ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanlarının görüşleri ve talepleri dinlenmeden kapalı kapılar ardında verilen bahşişleri kabul etmiyoruz.” Denildi.

‘26 BİN 124 TL’YE YÜKSELTİLMELİ’

Kamu çalışanları ve emeklilerinin maaşlarının tüm kamu sendikalarının talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada; “Kamu Konfederasyonları platformu olarak; kamu çalışanlarının en düşük maaşının yoksulluk sınırı olan 26 bin 124 liraya yükseltilerek enflasyon oranının da her ay seyyanen maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. En düşük kamu emekçisi maaşı ise asgari ücrete eşitlenerek her ay enflasyon farkı seyyanen eklenmeli ve emekli olduğumuz zamanki hayat standartlarımızı kaybetmemek adına emekli olduğumuz zamanki maaşlarımıza yakın bir maaş talep etmekteyiz.” İfadelerine yer verildi.

‘MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Vergi dilim oranlarının kamu görevlileri ve emekliler için yüzde 15’te sabitlenmesi gerektiği belirtilirken; 1. Dereceye düşen her kamu çalışanının 3600 ek göstergeden yararlanması gerektiği vurgulandı. BAĞ-KUR, Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm emekliler yılda iki kez ikramiye alırken memurların ikramiyeden faydalanamadığı ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti: “ Ücretsiz kreş, ulaşım, yol, yemek, ek mesai ve kira yardımlarının tüm kamu çalışanlarına kapsayacak şekilde verilmesini talep ediyoruz. Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli kamu emekçilerine koşul, şart ve yıl dayatılmadan bir an önce tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli,  anlamını yitiren “yardımcı hizmetler sınıfı” ise kaldırılmalıdır. Bugün yedi konfederasyon olarak tüm bu taleplerimizin karşılanması için hükümeti uyarmak adına bir günlük iş bıraktık. İktidara buradan tekrar sesleniyoruz. Kamu Konfederasyonlar Platformu olarak; milyonlarca yurttaşımızın elinden aldığınız hayat standartlarını ve yıllardır uğradığımız hak kayıplarını iade edene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.”

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *