MİNİKLERİN KAHKAHASI ÇİNİLERDE YANKILANDI

354

Altıntaş Yolçatı İlköğretim Okulu öğrencileri, Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nde hem Çini Sanatını deneyimledi hem de Hacivat Karagöz gösterisi izledi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, “Bu yıl yine farklı ilçelerden farklı köylerden okulları Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nde misafir edeceğiz” dedi

Sıtkı Olçar Çini Müzesi, 2023 yılında da minik misafirlerini ağırlamaya, Kütahya Çinisini ve şehrin değerlerini tanıtmaya devam ediyor. Altıntaş Yolçatı İlköğretim Okulu öğrencileri, Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nde çocuk atölyesi etkinliğine katıldı. Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar’ın ev sahipliğinde düzenlenen programda Kütahya Tiyatrocular Derneği Geleneksel Türk Tiyatrosu ekibi Talip Cengiz ve İbrahim Vehbi Atalay, Hacivat Karagöz gösterisi yaptı.

Çiniden kitap ayracı yapan öğrenciler, Kültür Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine hediye edilen Hacivat ve Karagöz Oyun Seti ile Hacivat Karagöz gösterisi izledi. Renkli anlara sahne olan etkinlikte Sıtkı Olçar Çini Müzesi çocuk kahkahalarıyla doldu.

‘ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Atölyenin ardından açıklamalarda bulunan Nida Olçar, “Sıtkı Olçar Çini Müzemizin kıymetli misafirleri vardı. Altıntaş Yolçatı İlköğretim Okulu öğrencilerini misafir ettik. Geçtiğimiz yıllarda da dönem dönem çocuk atölyelerinde etkinlik yapıyorduk. Bu sene biraz farklı bir konsepti hayata geçirdik. Kütahya Tiyatrocular Derneğinde Vehbi ve Talip beye çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bugünkü çocuk atölyesi etkinliğimize Kültür Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından Okan İbiş aracılığıyla Hacivat ve Karagöz oyun Seti gönderildi. Kendilerinde çok teşekkür ediyoruz.” Dedi. Olçar, bu yıl yine farklı ilçelerden farklı köylerden okulları Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nde misafir edeceklerini belirtti.

Etkinliğin ardından müzedeki çini eserleri inceleyen öğrenciler UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü Sıtkı Olçar’ın hayatı hakkında bilgi aldı ve Kütahya Kent Tarihi Müzesini ziyaret etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *