‘STADI ŞEHRİN ORTASINA YAPMAKTAN UTANIRIM’

481

Stadyum yerine karar verilirken şehrin geleceğinin düşünülmesi gerektiğini belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, şu anki stadın bulunduğu konumun zaten sıkışık bir yer olduğun dikkat çekti Önsay, “Ben karar verici noktada olsam şehrin ortasına bu stadı yapmaktan utanırım” dedi.

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, son günlerde şehrin gündeminden düşmeyen stadyum yeri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘BU ÇATIŞMALARDAN ÇOK BUNALDIK’

Kütahya’nın yapılacak her yatırımın yeri hakkındaki çatışmalardan çok bunaldığını ifade eden Mustafa Önsay, “Daha önce bunun hastane gibi çok örneği var. Bu işler hesap kitap işidir. Eğer bir şehrin geleceğini düşünüyorsanız gelecekteki gelişme alanları ihtiyaçların şu anki kapasitesini değerlendirip beyanlarda bulunmamız lazım. Fakat görüyoruz ki çok fazla üzerine çalışma yapılmadan insanlar fikirlerini beyan ediyorlar. Hepiniz şahitsiniz Spor Bakanımız geldi. TOKİ’deki arazide nasıl bir spor alanı tesisi hayal edildiğini meselenin sadece stattan ibaret olmadığını izah etti. Fakat arkadaşlarımızdan tersi fikirler duyuyoruz. Tabi bu fikirler de değerlendirilir. Benim şahsi kanaatim çok bağlayıcı değildir. Bu devletin vereceği bir karardır. Ben karar verici noktada olsam şehrin ortasına bu stadı yapmaktan utanırım” ifadelerini kullandı.

‘STADIN YERİ ZATEN SIKIŞIK’

Şehrin açılması gerektiğini belirten Önsay, “Şehir ufak, elimizi kolumuzu sallayarak şuradan 3 adımda gidelim diye bir bakış açısı olmaz. Bu noktalarda sıkıntı var.” Dedi. Stadın bulunduğu konumun zaten sıkışık bir yer olduğun dikkat çeken Önsay, şehrin geleceğini düşünmenin önemine vurgu yaptı.

‘BİR SPOR KOMPLEKSİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Gençlik Spor Bakanlığı neye karar verir sonuç ne çıkar ona bakmak gerektiğini ifade eden Önsay, şu açıklamalarda bulundu: “Bizim sadece stada ihtiyacımız yok. Aynı zamanda Spor İl Müdürlüğüne ihtiyacımız var. Bugün orada yapmaya çalıştığımız okçuluk alanı, spor salonları, yüzme havuzları gibi bir komplekse ihtiyacımız var. Büyüme eşiğinde olan bir şehiriz. Bütün bunları planlayarak hareket etmek ve karar vermek lazım. Ama en azından bunlar tartışma ortamı yaratmış oluyor. Ben de sosyal medyadan vatandaşı anlamaya çalışıyorum. Vatandaşımız zaten gerekli uyarıları yapıyorlar. Ben bunların gereksiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Karar vericilere bakmak lazım. Bu noktada akılcı düşünmek şehrin geleceği için fikirler sunmak lazım. İstişare edecek inşalar vardır. Şehrin valisi, il spor müdürü, spor camiası vardır bu kişilerle oturulup konuşulur karar verilir.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *