REKTÖR UYSAL’DAN ÖĞRENCİLERE STAJ ÇAĞRISI

313

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrencilere sağladığı staj imkânına dikkat çeken DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “Öğrencilerimizden oraya başvurmasını istiyorum. Asgari ücret alma imkânı var. Tüm öğrencilerimizin bu portala kayıt olmasını istiyorum.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yıl Anısına düzenlenen DPÜ Meslek Yüksekokulları İç Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu

‘100. YILA YAKIŞIR BİR YIL OLACAK’

Gelecekten oldukça ümitli olduklarını ifade eden Rektör Uysal, “Cumhuriyetimizin 100. yılını yakışır şekilde geçireceğimizden ve ileriye dönük planlar yapacağımızdan eminim.” Dedi. Konuşmasında tüm meslek yüksekokullarının kendi içerisinde 3+1 eğitim modeli başta olmak üzere, ortak müfredatların oluşturulması ve fayda sağlayacak diğer faaliyetlere önem vererek çalışmalarını hızlandırması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Uysal şöyle devam etti: “Bizim temel hedefimiz eğitim öğretim, daha sonra araştırma geliştirme. Yerimizde saymayacağız, dünyayla bütünleşeceğiz. Kendi halkımıza destek vereceğiz yanında olacağız. 2019 yılında araştırma projeleri başına 20.000 TL veriliyordu ve bunu da herkes alamıyordu, geldiğimiz noktada proje çeşitliliğini arttırdık ve 200.000 TL para veriyoruz ve proje yazacak arkadaş arıyoruz. Her bir arkadaşımız projelerini yazsınlar, ilgili süreçlerden geçsin, 200.000 TL destek veriyoruz. Geldiğimiz noktada araştırma geliştirme yapmak için finansal ihtiyacımızın kalmadığı bir noktaya geldik. Bu başarıya yansıdı. 2 yıl önce akademik teşvik puanımız 7500 civarındaydı, geçen sene 10 bin bandına dayandı, bu sene de bunu aşacağız.

‘TEKNONENT YÜZDE 100 DOLDU’

Teknokent’teki gelişmelere de değinen Rektör Uysal, “Bir Teknokent kurduk, 2019 yılıydı, kapanma kararı vermişti ve en sondaydık. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildi, şu anda 100’e yakın Teknokent var biz 55. sıradayız. Bakanlık bu trendi gördü ve bize ek bina için ek bütçe tahsis etti. Kısa bir süre içerisinde kapanma durumunda olan Teknokent’in bugün %100 dolmuş olması, çok önemli projelerin bitmiş olması, patentlerin alınmış olması, en başarılı Teknokent’e paydaş etmesi, sizlerin başarısıdır, arkadaşlarımızın gayretli çalışmasıdır.”

“Meslek yüksekokullarımızdaki şartlar, fakültelerimizdeki şartlardan geri, bunun farkındayız, bu dezavantajı telafi etmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Biz Kütahya’ya kapanmakla, hatta ülkemize kapanmakla ülkemizin dışından bihaber olmakla hiçbir yere gidemeyiz. 2019 yılında 500-600 civarında yabancı öğrencimiz vardı, bugün 9 bini aştık. Bugün DPÜ personel hareketliliği bakımından ilk üçtedir, hatta gönderdiğimiz personel bakımından ilk sıradayız.” Şeklinde konuştu.

Giysibank projesi gibi benzer sosyal sorumluluk projelerinin çok önemsediğini ifade eden Rektör Uysal, “Öğrencilerimizi, sosyal hayatın içerisine, sanayinin içerisine, halkın içerisine, işin içerisine gençlerimizi atmamız lazım. Bundan başka yöntem yok. Öğrencilerimizi, sanatın, sporun, sanayinin, sosyal hayatın içerisine atabiliyorsanız bence başarı budur. Verdiğimiz teorik bilgiyi oldukça azaltıp öğrencilerimizi erken hayatta çalışmaya başlatmamız lazım. Hem üretecek, hem okuyacak, hayata erken başlayacak öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Üreten insanlar en mutlu insanlardır.” Şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETLE STAJ İMKÂNI

Öğrencilere staj yaptırmanın çok önemli olduğundan bahseden Rektör Uysal, “Emin olun bir aylık staj okulda verdiğiniz bir dönemdeki eğitimden daha kıymetlidir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, staj imkânı sağlıyor. Öğrencilerimizden oraya başvurmasını istiyorum. Asgari ücret alma imkânı var. Tüm öğrencilerimizin bu portala kayıt olmasını istiyorum. Teknofest gibi yarışmalara, programlara öğrencilerimizi yönlendirmemiz lazım. Geçen sene 33 takımımız vardı, binden fazla öğrencimizle Teknofeste katıldık, 90’dan fazla takım içerisinde DPÜ Karanda takımımız birinci oldu. Bu öğrencilerimiz bayramda evlerine gitmediler, atölyelerde sabahladır. Gençlerimiz daha okullarını bitirmeden iş teklifi aldılar. Bir kısmı bu teklifleri reddetti, bizim teknokentimizde ofis açtı. Bundan daha iyi eğitim modeli olamaz. Eğitim sadece ders saati ile sınırlı olmamalı.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *