GERMİYAN KAMPÜSÜNDE İLK KAZMA 2023’DE VURULACAK

387

2023 yılında Germiyan Kampüsüne ilk kazmanın vurulacağını açıklayan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Akademik kadro sayımız, 650’ye ulaştı.” Dedi. Rektör Kavuncu, KSBÜ’ye kazandırdıkları hekimlerle, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine büyük katkı sağlandığına da dikkat çekti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) akademik atama ve yükseltme töreni gerçekleşti. Törene Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perşin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ile akademik ve idari personel katıldı.

‘AKADEMİSYEN SAYISI 3 KAT ARTTI’

Rektör Prof  Dr. Kavuncu yaptığı konuşmada şu konulardan bahsetti: “Geçen sene yaklaşık 70 hoca aramıza katıldı. 4 yıl içerisinde öğretim elemanı sayımız üç kat artarak 650’ye ulaştı. Hocalarımızın bize yapmış olduğu katma değer, ürettiği bilimle üç kattan daha fazla katkı sağladılar. Burada bir hak ettiniğiniz derece, unvan için biz sadece önünüzü açıyoruz. Takdir edilecek sizlersiniz.”

Töreni Germiyan Kampüsünde yapmak istediklerine değinen Rektör Kavuncu, “Burası üniversitemizin geleceği için çok önemli. İlk kazmayı bu sene vuracağız. Yapım ihalesi gün sayıyor. Bütün planlarımız hazır. Burayı yaşam alanına çevireceğiz. Çok nezih bir ortam oluşturacağız. Kampüs içine hastane de yapılacak. Yeşil kampüs, sağlıklı kampüs ile geleceğe dönük bir kampüs planlamış olduk” dedi.

HASTANEYE BÜYÜK KATKI SAĞLANDI

KSBÜ’ye kazandırdıkları hekimlerle, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine büyük katkı sağlandığını ifade eden Rektör Kavuncu, “Önemli tedaviler yapar hale gelip, çevre illerden hasta sevki almaktayız. Vatandaşlarımıza sağlık alanında kaliteli hizmet sunmaya çalışıyoruz” Şeklinde konuştu.

YENİ VE AZ SAYILI MERKEZLER AÇILDI

Rektör Uysal, “Üniversitemize az sayılı ve yeni bölümler, merkezler açtık. Geleceğin mesleklerine öğrenci yetiştirmekle beraber vatandaşlarımıza yenilikçi hizmetler sunuyoruz.” Dedi. Tören sonunda akademisyenlere çiçek takdimi gerçekleştirildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *