STADYUM YERİ YILAN HİKÂYESİ

528

Stadyum konusunda açıklama yapanları, Kütahya için yılan hikâyesine dönen yatırımın bir an önce hizmete alınması için çalışmaya; davet eden Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, “Bence böyle olmalı, bence şöyle olmalı” ikilemi yerine kapsamlı bir çalışma ile en doğrunun bulunması gerek” dedi

‘UTANMAMIZ GEREKEN PREFABRİK STAT’

Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, Kütahya’da son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelen Dumlupınar Stadyumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başka şehirlerde üzerinde fazla durulmayan, zaman harcanmayan ve bir an önce vatandaşların hizmetine sokulan bu tarz yatırımların Kütahya’da çok bilinmeyenli denklemler haline geldiğini ifade eden Hizarcıoğlu Karaman, “El ele vererek Ankara’ya çıkarma yapılması ve Kütahya’nın, yatırımdan bir an önce faydalanması gerekirken biz stadın nereye yapılması gerektiği konuşmaları ile adeta uyutulmaya çalışılıyoruz” Dedi. Utanmamız gereken durumun stadın nereye yapılacağı değil, yıkılan stadın yerine yapılan prefabrik stat olması gerektiğini belirten Hizarcıoğlu Karaman, “Kütahya bu ve buna benzer yılan hikayesine dönen yatırım müjdeleri ve örneğini başka yerleşim yerlerinde göremeyeceğiz ucube yapılar ile yeteri kadar rezil olmuştur” ifadelerini kullandı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’ın stadın hakkındaki çıkışlarını dikkatle takip ettiğini dile getiren Hizarcıoğlu Karaman, “İktidarda olan ittifakın ilimizdeki en önemli isimlerinden olan iki kişinin ortak olmaları gereken konularda düştükleri fikir ayrılığı. Bu ve buna benzer yatırımlar veyahut da devlet eli ile yapılacak sosyal alanlar maalesef bu yaklaşımlardan dolayı ellerimizden kaymakta başka şehirlerin hizmetine girmesini gıpta ile izlemekteyiz.” dedi

‘YAŞAYAN STAT’ TEORİSİNİ ANLATTI

Stat hakkında açıklama yapılmadan önce daha değişik yerlerde yapılan örneklere bakmak gerektiğini belirten Hizarcıoğlu Karaman, “Nerede nasıl yapılırsa daha fazla maddi ve manevi getirisi olacağı bir çalışma ile net olarak ortaya çıkartılabilir. Gelişmiş ülkelerde ‘Yaşayan Stat’ teorisi ile yapılan alanlar insanların kullanımına sunuluyor. Ülkemizde de benzeri statlar mevcut. Sadece iki hafta da bir ya da ayda 3-4 kere kullanılacak bir yer gözü ile bakarsanız bu stadı nereye yapacağınızın bir önemi olmaz. Yapacağınız Stadı hayatın içerisine katmak ve insanların kolay ulaşım sağlamasını planlıyorsanız, bu bakış açısı ile her şey çok daha değişik bir hal alır” Şeklinde konuştu.

‘AMATÖR KULÜPLERE GELİR SAĞLAR’

Stadın eski yerinde ama eski halinden çok daha işlevsel bir şekilde yapılmasını desteklediğini ifade eden Hizarcıoğlu Karaman, “Altına yapılacak olan otoparklar, dış cephesine yapılacak olan alışveriş noktaları, marketler ve kafeteryalar ile burası şehrimizdeki insanların da müsabakalar haricinde buluşma noktası olabilir. Bu şekli ile yapılacak olan bir stat sadece maç günleri değil normal günlerde de ekonomiye katılan önemli bir nokta halinde döndürülebilir. Buradan elde edilen gelir ile zaman zaman Belediye Kütahya Spor gibi, amatör kulüplerimiz gibi ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan kulüplerimize de bir nevi kazanç kapısı olacaktır. İçerisindeki koşu alanları ve spor salonları ile vatandaşlarımıza spor yapma imkanı tanırken bu stadı tamamen sporun ve sporcunun imkanına sunmak en güzel proje olacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘BİR AN ÖNCE YAPILMALI’

Siyaset ile uğraşan ve söz hakkı olan kişilerin yorum yapmadan önce bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Hizarcıoğlu Karaman, “Kütahya’mıza en yakışan ve en faydalı olanını bulmak zorundayız. ‘bence böyle olmalı, bence şöyle olmalı’ diyerek değil, ‘Kütahya’mız için en hayırlısı bu olacaktır’ diyebilmeliyiz. Bunu demek içinde ciddi çalışmalar yapmak gerekir.” Dedi. Bu konu hakkında yapılan açıklamaların birisinin içerisinde ‘bu konuyu en iyi bakanlığımız’ bilecektir sözlerine dikkat çeken Hizarcıoğlu Karaman, “Hiçbir bakanlık bu tarz yatırımları yaparken haritaya bakıp ‘şu araziye yapalım’ demez. O bakanlığın buradaki il müdürlükleri ile irtibata geçilir ve bu konu hakkında bilgi istenir. Bu gelişmenin ardından o şehrin siyasi oluşumları, resmi kurumların yetkilileri ve de bizim hiçbir zaman işleyişin içerisine katamadığımız sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek bakanlığına sunulacak olan proje ya da verilecek olan görüşle ilgili olarak fikir alış verişi yaparlar. Maksat şehrin gelişimine ve en önemlisi şehrin sosyo-ekonomisine yön verecek olan bu tarz yatımların en uygun şartlara sahip olan yere yapılmasıdır. Kullanan kişinin fikri alınmadan hiçbir hamle yapılmaz, yapılsa bile bu bir fayda sağlamaz.” Dedi. Hizarcıoğlu Karaman, stat konusunda açıklama yapanları Kütahya için yılan hikâyesine dönen bu yatırımların artık son bularak bir an önce hizmete alınması için herkesi gayretli, istekli ve gerçekçi çalışmalara davet etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *