BU SESE KULAK VERİN

452

 İşinde, mesleğinde, sanatında yani hangi alanda olursa olsun ben öyle yeni yetme uçarı tiplerin değil daha çokta işinin çilesini çekmiş başarılı olmuş, ilkelerinden taviz vermeyen duayen insanların tespitlerine, yöntemlerine ve söylediklerine itibar ederim. Çünkü onlar bulundukları yerlere öyle kolay gelmediler. İş yaşamı boyunca hep otobanda değil, kâh patikalarda, kâh inişli çıkışlı yollarda bazen patinaj yaparak, bazen de geri çekilip hızını alarak bulundukları yerlere geldiler. Yani hayat onlara çok şey öğretti.

 Yaklaşık bir yıldır devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı’nın yol açtığı enerji krizi ve ekonomik sorunlar doğal olarak bizi de etkiliyor. Buna rağmen ülkemizde çarklar dönüyor, bantlar yürüyor istihdam, üretim ve ihracat artarak devam ediyor. Bu durum genelde olduğu gibi yerelde de böyle. Yani öyle felaket tellallarının ” Kriz var” sözlerine inanmayın. Bunu derken ben öyle her şeyin sütliman olduğunu iddia etmiyorum. Zira bende bu ülkede yaşıyorum ve emekliyim.

 İktidara muhalefet olabilirsiniz, demokratik yollardan tenkit edebilirsiniz ama oylarına talip olduğunuz halkımızın moralini yalanlarla, abartmalarla bozmaya hakkınız olmazsa gerek. Eğer bu tavrınızla oy almayı düşünüyorsanız bileniz ki yalınacaksınız. Çünkü 20 yıldır bunu hep yapıyorsunuz ama bir arpa boyu yol alamıyorsunuz. İthamlarınız ve söyledikleriniz doğu olsaydı milletimiz size inanır iktidara getirirdi. Geliniz halkımıza ve tabii size hiçbir faydası olmayan bu kısır söylemlerden, eylemlerden vaz geçiniz. İnsanların griplerle cebelleştiği bu günlerde morallerini bozacak, ateşini yükseletecek ve bir şekilde sizede sirayet edecek muhalefet anlayışından uzak durun. Doğru ve güzel şeyler söyleyin ki geleceğiniz güzel olsun. Yani kriz edebiyatı yapmak yerine topluma moral vermek için siyaset üretin.

  Bana göre bunu en iyi yapanlardan biride doğup büyüdükleri Kütahya’ya büyük yatırımlar yapan, yapmaya devam eden binlerce insanımızı istihdam eden duayen iş adamı, KUTSO Meclis Başkanı Sayın Nafi Güral. En sıkıntılı anlarda bile sağduyuyu elden bırakmayan, kriz edebiyatı yapmayan üreticilere, ihracatçılara moral ve motivasyon yükleyen Nafi Bey, kendilerini ziyarete gelen Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası heyetine yine aynı duygularla hitap ederek, ” Mutlaka hedefleriniz olmalı, gelişmenin en önemli noktalarından birisi de hedeflere sahip olmaktır. Biz 4 kişiyle başladığımız bu işte, bugün 12 bin 13 bin kişilik büyük bir aile olduk” diyerek şunları söylüyor. “Büyük düşünmek lazım. Ayağınızı yere sağlam basın, gözünüz zirvelerde olsun. Hesabınızı doğru yapmak önemli. Krizden asla söz etmeyin. Kriz var diyenlere de itibar etmeyin, onlardan uzak durun. Başarabileceğinize inanın, mutlaka başarılı olursunuz. Sosyal ortamlarda bulunun sevgi, saygı, muhabbet, hoşgörü sahibi olun. Doğru insanlarla çalışmanız lazım, profesyonelleriniz önemli. Kendinize ve ailenize zaman ayırın. Taklit kötü bir şeydir, oluşturduğunuz değerlerle takdir ediliyorsanız seviliyorsunuz demektir. Çevrenizdeki insanlar önemli, sadece çıkarları için yaklaşanlar zarar verebilirler. Hesap doğru yapmak, finansmanı yönetmek önemlidir, yatırımlar için de mühimdir. Serveti, makamı, şöhreti taşımak önemlidir. Öyle insanlar vardır ki, bunlara sahip olunca şaşırabilir. Bu değerleri hazmedebilmek insanı insan yapan unsurlardan biridir. Gerçek dostlar edinmek önemlidir. Mühim noktalardan bir tanesi rekabet edebilmektir. Rekabet firmaları geliştirir. Empati ve kişisel imaj, inovasyon önemlidir. Farklılık oluşturmak lazım. “

 Evet farklılık oluşturmak için düalist değil realist olmak lazım. Hazım sorunu yaşayanlara diyeceğim o ki “Kıskanmayın ne olur doğru dürüst çalışın sizin de olur.”  Çalışan kazanır çalışmayan bahaneler uydurarak hep sızlanır. Seçim sathı mailine girdiğimiz bu günlerde milleti krize sokmak için uğraşan kriz edebiyatı yapanlardan uzak durun. Bunun temennisiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değeri GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *