FUTBOL SEVERLERİN İMDADINA ONLAR YETİŞTİ

567

1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı, şampiyonluk adayı olarak ismi geçen Porland Porselen Bilecik Spor’u kendi evinde 6-2’lik skorla yere serdi. Belediye Kütahyaspor’un aldığı istikrarsız sonuçlardan sonra futbol severlerin adeta imdadına yetişen 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı, oynadığı iyi futbolla Kütahya’yı heyecanlandırıyor

Bu sene kurulumunu tamamlayarak 3. Ligde oynamaya hak kazanan 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımında hazırlık çalışmaları uzun zamandır, hız kesmeden devam ediyor. 3. Lig’de henüz fikstür çekilişi yapılmamış olmasına rağmen hazırlıkları her an karşılaşmaların başlayacağı ciddiyetle yapan 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı hazırlık karşılaşmalarında aldığı skorlar tüm Kütahyalı sporseverleri şimdiden heyecanlandırmayı başardı.

Haftada çift idman ile çalışma temposunu yüksek tutan Kız takımında arka arkaya yapılan hazırlık maçlarında alınan skorlar dikkatleri çekiyor. Her karşılaşmada sahada ağırlığını koyan ve skor avantajını çabuk eline alan 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı, özellikle Belediye Kütahyaspor’un aldığı istikrarsız sonuçlardan sonra futbol severlerin adeta imdadına yetişti. Futbolda Kütahya’nın yüzünü güldürmeye aday olan kızların bu başarısı teknik heyetin ve kulüp yönetiminin de ayrı bir gurur yaşamasını sağladı.

ŞAMPİYONLUK ADAYINI 6 GOLLE YENDİLER

Takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan 1922Dumlupınar Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Burhan, “Kulübümüzün kurulmasının ardından beklediğimizden daha büyük bir ilgi ile karşı karşıya kaldık. ‘Kütahya’da bu iş tutmaz ve boşa uğraşıyorsunuz’ diye bize telkinlerde bulunan herkesin gözlerinin önünde her geçen gün gücüne güç katan bir takım olduk. Şu anda değişik yaş guruplarında 100’e yakın sporcumuz var ve her geçen aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor” dedi. Çalışmalarımıza ligin başlama tarihinden çok daha önce başladıklarını ifade eden Burhan, “Amacımız ligin başlaması ile karşılaşmalara hazır bir görüntü vermek ve her karşılaşmaya galibiyet parolası ile çıkacak bir takım yaratmaktı. Bu isteğimizi şimdiye kadar gerçekleştirdik. Oynadığımız hazırlık karşılaşmalarında birbirlerini tanıyan futbolcular ile sahaya çıkıyor ve istediklerimizi sahaya yansıtan bir takım olmayı başarmış bir şekilde yer alıyoruz. Son olarak Bilecik’te ligin kağıt üzerindeki favori takımlarından olan Porland Porselen Bilecik Spor ile karşılaştık. Almış olduğu sponsor desteği ile lige etkili bir giriş yapmak isteyen rakibimiz karşısında kısıtlı olan kadromuza rağmen harika bir karşılaşma çıkarttık.” şeklinde konuştu

‘KUPASIYI KÜTAHYA’YA HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ’

Her ne kadar hazırlık karşılaşmaları lig için net bir veri olmasa da alınan skorların sporcuların moralini en yüksek tuttuğunu ifade eden Burhan, “İnşallah sene sonunda ligi en üst seviyede tamamlar ve Kütahya’mıza şampiyonluk kupamızı hediye ederiz” Dedi. Alınan skorlardan dolayı memnun olduklarını dile getiren 1922Dumlupınar Spor Kulübü Başkanı Ahmet Tekdemir, “Kütahya’mıza Bayan futbolu alanında kupalar getirmek ve ilimizin adını bu alanda en iyi şekilde temsil etmek için yola çıktık. Yaz başlarında kurulan bir takımız ve çok kısa sürede kaynaşmayı tamamlayarak adeta kolej takımı havasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arkadaşlık duygusunun en önce olduğu bir yapımız var ve bu özelliğimiz ile birçok eksiğimizi kendi içerimizde kapatabiliyoruz. Kalabalık sporcular barındıran kulüplerde en önemli olan şey arkadaşlık ortamını sağlamaktır. Buradan bu ortamın sağlanmasında emeği olan teknik ekipteki arkadaşlarıma ve sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum.” Dedi.

‘KÜTAHYA’DAN DESTEK BEKLİYORUZ’

Geçtiğimiz hafta sonunda Bilecik’te aynı ligde yer aldıkları Porland Porselen Bilecik Spor ile hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldiklerini belirten Tekdemir şu ifadeleri kullandı: “Porland Porselen’in sponsoru olduğu ve önemli transferler ile ligde şampiyonluk adayı olarak ismi geçen rakibimizi kendi sahasında 6-2 gibi farklı bir skor ile mağlup ettik. Karşı takımın sponsorlar vesilesi ile bizden çok daha fazla ve çok daha geniş imkanları olduğunu biliyoruz ve karşılaşmada da bunu gözlemledik. Sportif araç gereç ve ihtiyaçlarının en lüks şekilde karşılandığını ve konaklamadan tutun da maç öncesi kamplarına kadar birçok alanda bizden aha iyi şartlarda lige hazırlanıyorlar. Futbol gibi geniş sporcu kadroları olan spor dallarında kulüpler maalesef bu ekonomik şartlarda sponsor bulmak zorundalar. Her ne kadar bireysel çabalarımız ile bir şeyler yapmaya çalışsak da maalesef yetemediğimiz durumlar da oluyor. Ben bütün Kütahyalı kardeşlerimizden takımımıza destek vermesini ve en azından başlayacak olan ligde tribünlerimizi doldurarak bizlere yardımcı olmalarını istiyorum.”

İSMAİL GÜL




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *