ÜST GEÇİDİ KULLANMAK KOLAY DEĞİL

401

61 yaşındaki Adnan Şafak’ın İstasyon Kavşağı’ndaki üst geçidi kullanmadığı -belki de kullanamadığı- için ölümüne neden olan kaza, Kütahya gündemine oturdu. Üst geçidin yaşlı, engelli, hamile vatandaşlar için kullanımının zorluğuna dikkat çeken Vefa Mahallesi Muhtarı Mehmet Usta, asansör ya da yürüyen merdivenin şart olduğuna değindi

YAŞLI ADAM HAYATINI KAYBETTİ

Kütahya-Afyonkarahisar Karayolu İstasyon Kavşağı’nda üst geçidin altından yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam, beton mikserinin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, A.K. yönetimindeki beton mikseri, üst geçidin altından yolun karşısına geçmeye çalışan 61 yaşındaki Adnan Şafak’a çarptı. Şafak, olay yerinde hayatını kaybetti. Şafak’ın cansız bedeni Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, sürücü A.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından söz konusu üst geçidin dik merdivenleri sebebiyle yaşlı, engelli, hamile vatandaşların kullanımı için çok zor olduğu Kütahya gündemine oturdu.

Üst geçidin bağlandığı Kütahya Tren Garı’nın aylık ortalama 10 Bin 922 biletli yolcu tarafından kullanıldığını açıklayan Vefa Mahallesi Muhtarı Mehmet Usta, yolcu akışının olduğu üst geçidin dik merdivenlerine dikkat çekti.

‘ASANSÖR YA DA YÜRÜYEN MERDİVEN ŞART’

Üst geçidin asansörlü veya yürüyen merdiven şekline dönüştürülmesi gerektiğine değinen Usta, “Çünkü vatandaşın eşyası, valizi, bebek arabası varsa ya da yaşlıysa orayı kullanması çok zor; gerçekten çok zor. Ya yürüyen merdiven ya da asansör yapılmalı ayrıca yayaların karşıya üst geçit kullanmadan geçmemesi için bariyer konulmalı” ifadelerini kullandı.

Her ay ya da ayda iki kere orada bir vatandaşın canının yandığına değinen Muhtar Mehmet Usta, “Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Çaresi de muhakkak zordur anlıyorum ama bir şeyler yapılsa çok iyi olacak” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *