EKMEK 5 TL OLDU

1135

Kütahya’da 210 gram çarşı ekmeğinin 5 TL, 760 gram yöresel ev ekmeği 18 TL’ye satılacak. Zammın sebebini yılbaşından önce gelen enerji zamları olarak açıklayan Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Murat Duran, Mart ayından sonra ikinci bir zam sinyali de verdi.

Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Murat Duran, Kütahya’da 26 Ocak itibariyle ekmeğe zam geldiğini belirtti. Yeni tarifeyi açıklayan Murat Duran, 210 gram çarşı ekmeğinin 5 TL, 760 gram yöresel ev ekmeğinin18 TL olduğunu ifade etti. 

SEBEBİ ENERJİYE GELEN ZAM

Zammın sebebinin yılbaşından önce gelen zamlar olduğuna dikkat çeken Murat Duran, Bu zammın sebebi asgari ücrete gelen zamla alakalı değil. Bu zam, enerjiye gelen zammın bedeli diyebiliriz. Elektrik ve doğalgaza Eylül ve Ekim aylarında gelmiş olan zammın farkı bu.” İfadelerini kullandı.

Normalde bu fiyata 3-4 ay önce geçilmesi gerektiğinin altını çizen Murat Duran, “Ama tüm Türkiye’de geç geçildiği için biz de biraz geriden geldik vatandaşı düşünerek.” Dedi.

‘MART’TAN SONRA İKİNCİ ZAM GELEBİLİR’

Mart ve Nisan ayında mutlaka ikinci bir zam beklediklerini vurgulayan Duran, bu zamlı fiyatların dahi üreticiyi kurtarmayacağını Mart ayından sonra Asgari ücretin zammının sebep olacağı ikinci bir zam beklediklerini ifade etti.

Ekmek gibi temel bir gıda maddesi için zammın son çare olduğuna değinen Duran, tüm Türkiye’yi bekledikten sonra zamlı fiyatlara geçtiklerinin altını çizdi. Duran, daha önce bir zam geldiği için simit ve poğaçada herhangi bir fiyat değişikliğinin olmadığını da vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *