YETKİLİLER KÜTAHYA’DAKİ İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRECEK

739

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı ile görüşmesinde Bakanlık yetkililerinin, AB fonları ve desteklerden yararlanmalarının artırılması amacıyla, önümüzdeki günlerde KUTSO organizasyonunda Kütahya’daki işletmeleri bilgilendirmesi planlandı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı ile görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İş Birliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’ın da bulunduğu görüşmede, ihracatta yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alınarak, iş dünyasının talepleri dile getirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, girişimciliğin, üretim ve ihracatın, bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınması için önemsendiğini, KUTSO’nun temsil ettiği üyeler ve iş dünyası yararına, gelecek hedeflerini belirleyerek stratejik planlama yapıldığını ve bu yönde çalışmaların başlatıldığını belirtti. Özellikle kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve artırılması amacıyla KUTSO’da “Kadın Girişimcilik Ofisi” kurulduğunu, AB fonlarından yararlanabilmeleri için destek beklendiğini sözlerine ekledi.

İHRACATTA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULDU

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, ihracat yapan işletmelerin, yurtdışı ülkelere girişte karşılaştığı sorunlara değinerek, Gümrük Birliği üyeliği dolayısıyla Avrupa Birliği’nin üçüncü ülkelerle yaptığı anlaşmaların, ülkemiz üreticileri için oluşturduğu dezavantajlı durumlardan söz etti. Ayrıca Irak bölgesinde satış yapabilmek için Kuzey Irak ve Bağdat yönetimi olmak üzere iki defa gümrük vergisi ödenmesinin maliyeti artırdığından bahsetti.

Balkanlar ve Avrupa’da bulunan ülkelerin yatırım koşulları, sosyal ve siyasi durumları, Türki Cumhuriyetlerinden Özbekistan ve Azerbaycan hakkında fikir alışverişi yapılan görüşmede, KUTSO heyetinin, Özbekistan’a ziyaret planlandığı belirtilerek bu konuda destek verilmesinden memnun olunacağı dile getirildi.

Kütahya’daki işletmelerin, AB fonları hakkında bilgilendirilmesi, desteklerden yararlanmalarının artırılması amacıyla, Bakanlık yetkililerinin katılımıyla, önümüzdeki günlerde KUTSO organizasyonunda bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapılması planlandı.

SCHENGEN VİZESİ SORUNLARINA ÇÖZÜM TALEBİ

Kütahya’daki iş insanlarının, schengen vizesi alımında karşılaştığı sorunlar, ülkeler arası ikili ticari anlaşmalar sebebiyle yaşanan aksamalar, serbest ticaret anlaşmalarından doğan sorunlar, ABD ve Meksika ile serbest ticaret anlaşmasının tamamlanması gibi konular iletilerek, bu hususlarda çözüm geliştirilmesi talep edildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, büyüme ve kalkınma için ihracatın önemli olduğunu, devletin, girişimciler ve ihracatçıların daima yanında olduğunu, gerekli desteğin sağlanması yönünde çalışmaların devam edeceğini söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *