‘OKMEYDANI’NI HEYELAN KORKUSUNDAN KURTARDIK’

334

Tamamen yenilenen İsmail Hakkı Uzunçarşılı Parkı ve Gültepe Mahallesi’nde sıfırdan inşa edilen Gültepe Parkı’nın açılışında konuşan Başkan Işık, Göreve gelir gelmez Okmeydanı Mahallesinde heyelan problemini çözdüklerini belirtti. Işık, Gültepe Mahallesi’ndeki Pazar yeri sorununu çözeceklerini de vurguladı

Kütahya Belediyesi Okmeydanı Mahallesi’nde tamamen yenilediği İsmail Hakkı Uzunçarşılı Parkı ve Gültepe Mahallesi’nde sıfırdan inşa ettiği Gültepe Parkı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından hizmete açıldı.

DCIM\100MEDIA\DJI_0014.JPG

Şehirdeki alt ve üstyapı yatırımlarını tüm hızıyla sürdüren Kütahya Belediyesi, mahallelerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Okmeydanı Mahallesi’nde bulunan ve uzun süredir yenilenmesi beklenen İsmail Hakkı Uzunçarşılı Parkı tamamen yenilenerek, Gültepe Mahallesi’nde ise Gültepe Parkı sıfırdan inşa edilerek vatandaşların hizmetine açıldı.

Parkların açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Süleyman Canan abimiz zamanında 2000 yılında açılmış bir park burası. Değerli büyüğümüz İsmail Hakkı Uzunçarşılı’nın adının verildiği bu parkımızı nasip oldu, yeniledik ve bugün de açıyoruz. Bu hizmetlerin kalıcı olması, mahalle sakinlerimizin o mahalleye yapılan hizmetlere sahip çıkması ile mümkün” ifadelerini kullandı.

Okmeydanı ve Gültepe Mahallelerine yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Işık, “Okmeydanı Mahallemizde göreve gelir gelmez en büyük problem, vadideki heyelan problemiydi. AFAD Müdürlüğümüz ve başkanlığımızın destekleri ile gelir gelmez oradaki heyelanın fazla toprak yükünü alıp, uygun bir eğim vererek kurtardık. Bu mahallemizde yaklaşık 270 dekarlık alanda tapular alınamamıştı, imar yasağı vardı. Riskli alan olduğu için bunların düzenlenmesi gerekiyordu. 2022 yılında bu sorunu da çözdük. Bu parkımıza çocuklarımızın güvenle oynayabilmeleri için kamera sistemini kurduk. Okmeydanı kavşağımıza Okçuluk heykelimizi yerleştirdik. Yine Okçuluk Federasyonumuzun kullandığı sahayı Türkiye’nin ikinci Okmeydanı olarak şehrimize kazandırdık.” dedi

‘PAZAR YERİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Benzeri hizmetlerin Gültepe Mahallesinde de devam ettiğine değinen Işık, “137 metre içme suyu, 84 adet su sayacı değişimi, 56 ailemize rehberlik hizmeti, 27 ailemize Bereket Kart, 49 ailemize Eğitime Destek yardımı, 9 ailemize Eşya Bankacılığı yardımı, 3 adet yanan yıkılan yapı ruhsatı, 7 adet yapı kullanım izin belgesi ve 334 ton asfalt kaplaması yapılarak her iki mahallemizin de bize iletilen acil problemleri çözüldü. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte pazar yeri sorununu da birlikte yine çözeceğiz. Ben her iki mahallemizde hizmetlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Gültepe Mahallesi Muhtarı Celal Batmaz ve Okmeydanı Mahallesi Muhtarı Halil Kandemir, yapılan hizmetler için Belediye Başkan Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkürlerini ileterek parkların şehre hayırlı olmasını temenni etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *